13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈλληνες Στρατιωτικοί το 2021 χωρίς σωστή υγειονομική περίθαλψη. Επιστολή της ΕΣΠΕ Ηπείρου

Έλληνες Στρατιωτικοί το 2021 χωρίς σωστή υγειονομική περίθαλψη. Επιστολή της ΕΣΠΕ Ηπείρου

   ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’ Λεωφόρος Δωδώνης 39, ΤΚ 45221 email:[email protected] Αριθμ.Πρωτ:43/2021 Ιωάννινα, 7 Ιουνίου  2021

ΠΡΟΣ: ΠΟΜΕΝΣ

ΚΟΙΝ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΜΑ  :Σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική Περίθαλψη  των Στρατιωτικών

             Η Ένωσή μας έχει γίνει  εκ νέου δέκτης αναφορών συναδέλφων που υπηρετούν στην περιοχή και αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη καθώς και  την ετήσια υγειονομική τους εξέταση που σύμφωνα με διαταγές της υπηρεσίας είναι υποχρεωτική που αν και αναδείξαμε με σειρά επιστολών μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα παραμένει.

           Συγκεκριμένα το σύνολο των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου καλούνται να μεταβούν στο 424 ΓΣΝ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κάνοντας μια διαδρομή  από 270 χλμ αν υπηρετούν στα Ιωάννινα και μπορεί να φτάσει και τα 370 χλμ αν υπηρετούν στους Φιλιάτες .

          Τα παραπάνω  δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους που καλούνται να κάνουν διαδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες  που υπερβαίνει αναλόγως την απόσταση  και τις 4 ώρες  που εκτός του κόστους δημιουργεί και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους αν ληφθεί υπόψη και το πώς πρέπει να είναι και σωματικά όταν καλούνται να κάνουν συγκεκριμένες υγειονομικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό  νοσοκομείο.

          Τα ερωτήματά μας μεγαλώνουν όταν μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων εδρεύουν 2 μεγάλα και σύγχρονα κρατικά νοσοκομεία  στα οποία έως και ένα χρόνο πριν γινότανε οι παραπάνω εξετάσεις όπως κάνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας. Άραγε εξαιρούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί και ποιος το  αποφάσισε από την πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας που δεν υπάρχουν Στρατιωτικά νοσοκομεία;

          Να τονίσουμε εδώ ότι οι Στρατιωτικοί δεν μπορούν να μεταβούν στους συμβεβλημένους ιατρούς με το ταμείο μας ακόμα και για απλές εξετάσεις αλλά ούτε στα τοπικά νοσοκομεία  με αποτέλεσμα να καλούνται  να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη ακόμη και για απλές εξετάσεις με κόστος τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους .

           Και όλα αυτά γίνονται ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις υγείας που καταβάλουμε.

           Το σοβαρό αυτό πρόβλημα υποβάλαμε  κατά την συνάντησή μας με τον  ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή που επισκέφτηκε την περιοχή μας την 21 Φεβρουαρίου 2021 αλλά παρά το ενδιαφέρον του  που έδειξε για το θέμα δεν έχει δοθεί ακόμη λύση.

            Να τονίσουμε εδώ ότι η συνέχιση της  ελλιπής  υγειονομικής περίθαλψης στους Στρατιωτικούς της Ηπείρου  δημιουργεί το εύλογο ερώτημα στο αν πρέπει να σταματήσει η κράτηση της υγειονομικής περίθαλψης από τον μισθό μας εφόσον δεν παρέρχονται οι υγειονομικές παροχές που δίνονται στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής μας ακόμα και στα μέλη της οικογενείας μας.

           Η Ένωση ζητά την  παρέμβασή σας προς την Ιεραρχία για την άμεση και οριστική λύση στα σοβαρά αυτά θέματα που εκτός τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούν και αρνητικά σχόλια για την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την τοπική κοινωνία .

                                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο- Πρόεδρος   Θεοδώρου Γεώργιος Ταγματάρχης (ΠΖ) 6937453787    -Ο- Αν.Γεν. Γραμματέας                        Παππάς Βασίλειος                       Υπολοχαγός(ΑΜΧ) 6974795605