13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΈλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε 404 ΓΣΝΛ και Δ'ΣΣ;

Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε 404 ΓΣΝΛ και Δ’ΣΣ;

Του Ηλία Προύφα

Τι ισχύει με το νοσηλευτικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών σταθμών; Αυτό το ερώτημα θέτουν αναγνώστες του kranosgr, που προέρχονται από το υγειονομικό.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα σχολεία είναι κλειστά λόγω περιοριστικών μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Ωστόσο υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό (Αξιωματικοί – Υπαξιωματικοί), το οποίο εργάζεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας, οι οποίοι αυτή την περίοδο δε φιλοξενούν παιδιά.

Το ερώτημα που θέτουν αναγνώστες είναι, ότι από τη στιγμή που οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστοί για τα παιδιά των στελεχών, μήπως θα πρέπει οι νοσηλεύτριες να διατεθούν στα κοντινότερα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα ΚΙΧΝΕ, τα ΣΤΕΠ ή τα αναρρωτήρια, για να βοηθήσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό και όταν τα περιοριστικά μέτρα με το καλό αρθούν, να επιστρέψουν και πάλι στους σταθμούς;

Στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, ήδη ακούγονται φωνές για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και σε περιοχές του Δ’ΣΣ, ειδικά στην Ξάνθη καθώς και στα ΚΙΧΝΕ των δύο μεραρχιών του Έβρου (ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου), όπου εκτός από ιατρικό προσωπικό χρειάζονται και νοσηλεύτριες.

Μήπως οι Στρατηγοί Παπαδόπουλος και Ιλαρίδης, θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα;