13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈλαβαν θέσεις 1.000 άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στον Έβρο - Η Αθήνα...

Έλαβαν θέσεις 1.000 άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στον Έβρο – Η Αθήνα «θωρακίζει» το Αιγαίο για παν ενδεχόμενο

Στην τοποθέτηση των χιλίων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής προχώρησε πριν από λίγο η Άγκυρα εκμεταλευόμενοι τα επεισόδια που προκάλεσαν νωρίτερα το πρωί (υπό καθοδήγηση βεβαίως) μεγάλες ομάδες παράνομων μεταναστών.

Αυτός είναι και ο λόγος της μαζικής ρίψης δακρυγόνων και καπνογώνων από την τουρκική μεριά των συνόρων και έτσι εξηγείται το πυκνό παραπέτασμα καπνού που δημιουργήθηκε προκειμένου οι 1.000 κομάντος να λάβουν τις θέσεις τους χωρίς να γίνουν αντιληπτές από την ελληνική πλευρά οι ακριβείς τους θέσεις.

Εν ολίγοις η Άγκυρα έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο αντιπερισπασμού για αποκρύψει τις κινήσεις της. Οι 1.000 Τούρκοι κομάντος θα χρησιμοποιηθούν ως «οδηγοί» για να βρίσκουν περάσματα για τους παράνομους μετανάστες ώστε να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Η Αθήνα θωρακίζεται αυξάνοντας τον βαθμό επιφυλακής στα νησιά ιδιαίτερα σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, φοβούμενη προβοκάτσια.

Από την άλλη στον Εβρο έχει αποφασιστεί η ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη με σκοπό να καλυφθούν αδύναμα σημεία, αλλά και να δοθεί μήνυμα ενίσχυσης της αποτροπής. Υπάρχει σκοπός να φτιαχτούν ακόμα 40 χλμ φράχτη και να προστεθούν στα ήδη υφιστάμενα 12 χλμ.

Επίσης, με ευθύνη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), εκδόθηκε για πρώτη φορά Οδηγία προς Ναυτιλλομένους (NAVTEX), με την οποία απαγορεύεται έως και τις 12 Μαρτίου η ναυσιπλοΐα στις θαλάσσιες περιοχές εντός των χωρικών υδάτων Λέσβου, Χίου και Σάμου «προς αντιμετώπιση παράνομων ροών μεταναστών διά θαλάσσης».

Με τη συγκεκριμένη NAVTEX υπ’ αριθμόν 391/2020 καταγράφεται για πρώτη φορά σε επίσημο σήμα η απαγόρευση πλου λέμβων με παράνομους μετανάστες σε ελληνικά ύδατα.

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr