13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈκτακτο: ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας: ''Αξιολογούμε την επιστολή Κασιδόπουλου για χορήγηση δώρου Πάσχα στο...

Έκτακτο: ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας: ”Αξιολογούμε την επιστολή Κασιδόπουλου για χορήγηση δώρου Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ

Του Ηλία Προύφα

Δικαίωση για τον στρατιωτικό συνδικαλιστή Άρη Κασιδόπουλο και τους αγώνες του, αλλά και τη δραστήρια ΕΣΠΕ Λάρισας που πρώτη ανέδειξε το θέμα, αποτελεί η αναφορά του ιδίου Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στην επιστολή που του εστάλη, για τη χορήγηση δώρου Πάσχα και στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως θα συμβεί στον δημόσιο τομέα.

Με επιστολή του, η οποία βρίσκεται στα χέρια του ΥΠΟΙΚ, ο Άρης Κασιδόπουλος, είχε ζητήσει να ισχύσει για το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνει τη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό, μέσα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα ΚΙΧΝΕ και τα αναρρωτήρια, ότι και στα υπόλοιπα δημόσια πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, σχετικά με τη χορήγηση του δώρου Πάσχα.

Διαβάστε επίσης: ΕΣΠΕΛ: Δώρο Πάσχα στο Στρατιωτικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό https://www.kranosgr.com/%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%bb-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81/

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ”…στον πόλεμο, για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, μεταξύ άλλων, στρατιώτες υπό τις διαταγές της Κυβέρνησης τελούν: ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και εκείνοι οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Για τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες / Λειτουργούς, ο κύριος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε διάγγελμά του πριν από μια εβδομάδα τα εξής: ‘ … έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς’.
Θα πρέπει να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός αλλά και το προσωπικό του στρατεύματος επικροτούν αυτή την αναγνώριση του λειτουργήματος των ως άνω κοινωνικών ομάδων και ενθαρρύνουν τέτοιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες αν μη τι άλλο παρέχουν όχι μόνο ηθική αλλά και εκείνη την υλική υποστήριξη που είναι απαραίτητη ως ελάχιστη έμπρακτη αρωγή.
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι σε αυτόν τον πόλεμο, μάχες δίνουν κατά τόπους και οι εργαζόμενοι / συνάδελφοί μας στρατιωτικοί, από τα στρατιωτικά νοσοκομεία του Κέντρου και της Περιφέρειας μέχρι ακόμα τα ΚΙΧΝΕ, τα ιατρεία των Μονάδων σχηματισμών και πλοίων. Ήδη υπάρχει η δέουσα προετοιμασία και υποδοχή ασθενών σε χώρους υγείας της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΝΙΜΤΣ κ.α).
Δραττόμενος της οικείας σχέσης που μας συνδέει επί σειρά ετών, θα ήθελα να σας παρακαλέσω προσωπικά να μην ξεχάσετε εκείνους τους ‘ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες’ που δίνουν την μάχη τους με την ιδιότητα του στρατιωτικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ας συμπεριληφθούν έγκαιρα και οι ως άνω στρατιωτικοί στους αποδέκτες του δώρου Πάσχα. Το δικαιούνται και το αξίζουν!”

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έχοντας ευαισθησία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες πάντα στήριζε και συνεχίζει να το κάνει, σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην επιστολή Κασιδόπουλου, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά αξιολογείται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όλα δείχνουν ότι και τα στελέχη του υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δε θα εξαιρεθούν και δεν πρέπει, από την καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη από το 4:00