13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Το έκτακτο δώρο Πάσχα, από 250 έως 300 ευρώ, εξετάζεται να δοθεί σε περίπου 1,1 εκατ. δικαιούχους. – Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Έκτακτο δώρο Πάσχα Πάσχα 250 έως 300 ευρώ εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα Νέα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά μία σειρά από μέτρα υπέρ των πολιτών, τα οποία όμως θα εξαρτηθούν από τις τιμές στην ενέργεια. Στόχος, πάντως, των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των επιδομάτων. Πρόκειται, δηλαδή, για μέτρα «ανάσα» υπέρ των συνταξιούχων και των ευάλωτων.
Δώρο Πάσχα: 1,1 εκατ. δικαιούχοι

Το έκτακτο δώρο Πάσχα, σύμφωνα με Τα Νέα, υπολογίζεται ότι θα είναι από 250 έως 300 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα δοθεί σε ευάλωτους συνταξιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, το έκτακτο δώρο Πάσχα (θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθεί) αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού. Πρόκειται για 1,1 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για το έκτακτο δώρο Πάσχα

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Νέων ότι θα δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «όπως φαίνεται, αρχίζει και δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσφατες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός, ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr