13.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈκδοση Νέων Ταυτοτήτων και Στρατιωτικοί

Έκδοση Νέων Ταυτοτήτων και Στρατιωτικοί

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)   Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 34/25-10-2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Ξάνθης Δνση γραφείων: Στρδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», τηλ.: 2541035830 Δνση. επ.: Αίμου 32, ΤΚ 67131, Ξάνθη, τηλ.:6947401286 web sites: www.poes.gr , www.espeex.blogspot.com ,  e-mail: [email protected]
  

ΠΡΟΣ  :                                                                                                     Αρ. πρωτ.: 471      

                        Πίνακας Αποδεκτών                                                        Ξάνθη, 11 Ιουλ 23

ΚΟΙΝ.  :          

ΘΕΜΑ:           Προσωπικό – Διοικητικά (Έκδοση Νέων Ταυτοτήτων)

            κ.κ Υπουργοί.

            Την 10η Ιουλίου 2023 και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Νότη Μηταράκη στην ΕΡΤ, ενημερωθήκαμε ότι πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχουν δεκαετή (10ετή) ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου.

            Έχοντας δεδομένο ότι οι στρατιωτικές ταυτότητες δεν έχουν ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου, εξαναγκάζοντας τις/τους στρατιωτικούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό (εντός ΕΕ και Χωρών Σέγκεν) να εκδίδουν ή να ανανεώνουν το διαβατήριό τους επωμιζόμενες/οι το αντίστοιχο κόστος, αλλά και τις διαχρονικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Υπουργών, θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι στρατιωτικοί πλέον θα προμηθευτούν τις νέου τύπου ταυτότητες όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

            Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας.

            Οι κ.κ. ΥΦΕΘΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

            Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες ανάδειξης του θέματος διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

            Οι περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, προς τις οποίες κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους.

            Με σεβασμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
   
Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης
Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) ΕΜΘ Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)
τηλ. 6947401286, 6980230509 τηλ. 6932572880

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για ενέργεια

ΥΕΘΑ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (υπόψη κου Υπουργού)

Αποδέκτες για πληροφορία

ΥΦΕΘΑ

Κοινοβουλευτικά κόμματα

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

Πρωτοβάθμιες Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες