13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΈγινε πράξη η δέσμευση Χαρδαλιά για το 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

Έγινε πράξη η δέσμευση Χαρδαλιά για το 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

Του Ηλία Προύφα

Τήρησε την υπόσχεσή του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κάλυψη της κενής θέσης Καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου.

Όπως είχε δεσμευθεί ενώπιον των στελεχών, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο, αλλά και απαντώντας από το βήμα της Βουλής, σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα, η κάλυψη της κενής θέσης με ιατρό καρδιολόγο, ήταν θέμα χρόνου.

Στο 219 ΚΙΧΝΕ, είχε τονίσει ο ΥΦΕΘΑ, έχει τοποθετηθεί Αξιωματικός Υγειονομικού Ιατρός (ΥΙ) ειδικότητας καρδιολόγου, ο οποίος έχει λάβει, την προβλεπόμενη από το Νόμο, Άδεια Ανατροφής Τέκνου (ΑΑΤ), μέχρι την 29η Μαΐου 2022.
Ανεξάρτητα από αυτό, ήδη από την 10η Ιουνίου τρέχοντος έτους έχει εκδοθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) διαταγή μετάθεσης για το 219 ΚΙΧΝΕ, Αξιωματικού (ΥΙ) ειδικότητας καρδιολόγου, της δύναμης του 424 ΓΣΝΕ. Η τοποθέτησή του, θα υλοποιηθεί με τη λήξη της τρέχουσας εκπαίδευσής του, με εκτιμώμενο χρόνο το τέλος Ιανουαρίου 2022.
Τέλος σας γνωρίζω ότι, για την κάλυψη των αναγκών του 219 ΚΙΧΝΕ διατίθεται, μέχρι 2 φορές την εβδομάδα, Αξιωματικός (ΥΙ) της ειδικότητας της καρδιολογίας, με σχετική διαταγή η οποία έχει εκδοθεί, με μέριμνα του ΓΕΣ, από την 31η Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Ότι υποσχέθηκε το έκανε πράξη!