13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΆσκηση των κομάντο από το μέλλον: Με ειδική στολή πέταξαν και έκαναν...

Άσκηση των κομάντο από το μέλλον: Με ειδική στολή πέταξαν και έκαναν ρεσάλτο σε πλοίο

Εάν πριν από χρόνια έλεγαν ότι ένα κομάντο που φοράει μια ειδική στολή θα μπορέσει να πετάξει και να ανέβει σε ένα εχθρικό πλοίο, σίγουρα όποιος το έλεγε θα τον περνούσαν για τρελό.

Και όμως κάτι τέτοιο πλέον είναι μια πραγματικότητα. Κομάντο του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας φόρεσαν την ειδική στολή «Jet Suit» και έκαναν ρεσάλτο – κατά τη διάρκεια άσκησης- επάνω σε πλοίο.

Δεν πρόκειται για ταινία αλλά για πραγματικότητα, καθώς το βασιλικό βρετανικό ναυτικό σύντομα θα χρησιμοποιεί στολή με προωθητήρες για τον στρατιώτη του μέλλοντος ώστε να μπορεί να μεταφέρεται στην κυριολεξία ως βολίδα από σημείο σε σημείο.

Στην άσκηση που κατέγραψε η κάμερα, ένα μέλος των πεζοναυτών φοράει μια στολή με jet όπως αυτή του σούπερ ήρωα ironman και μπορεί να απονηώνεται από ένα φουσκωτό σκάφος εν κινήσει με σκοπό να προσνηωθεί επάνω σε άλλο πλοίο στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί νηοψία.

Η στολή από το μέλλον που φοράει ο βρετανός πεζοναύτης είναι μια ευρεσιτεχνία της εταιρείας Gravity. Διαθέτει 1000 ίππους στους κινητήρες jet και ελέγχεται με τα χέρια του ιπτάμενου ανθρώπου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην οποία συμμετείχαν 42 καταδρομείς του βασιλικού βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

ΠΗΓΗ: https://www.topontiki.gr