13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΆξιος! Ύψιστη Πατριαρχική Εκκλησιαστική τιμή στον Ανχη Στρατιωτικό Ιερέα π. Ιωάννη Καραγιάννη

Άξιος! Ύψιστη Πατριαρχική Εκκλησιαστική τιμή στον Ανχη Στρατιωτικό Ιερέα π. Ιωάννη Καραγιάννη

To Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 εορτή των Αγίων Μαρτύρων Κυρίκου και Ιουλίτας, στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος ΓΣΣ, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Βρυούλων κ.κ Παντελεήμωνος κατόπιν προσκλήσεως του Δκτου των ΚΑΑΥ Τχη (ΠΖ) Ανδρέα Οικονόμου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτουργήσαν ο Αρχιμ.Καλλίνικος Παπαδόπουλος εφημέριος της ενορίας Αγίας Τριάδος Τουρ. Ακτής Θερμαϊκού και ο ΣΙ του Γ΄ΣΣ Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Καραγιάννης Ανχης (ΣΙ).

Την Θεία Λειτουργία λάμπρυνε ο βυζαντινός χορός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου Στυλιανού Ζαχαρίου.

Το εκκλησιαστικό τελετουργικό παρακολούθησαν οι παραθεριστές του ΚΑΑΥ με τις οικογένειες τους.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυουλων κ.κ Παντελεήμων απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κατόπιν εντολής της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου Κ.κ Βαρθολομαίου στον Στρατιωτικό Ιερέα του Γ ΣΣ Ιωάννη Καραγιάννη.

Ο π.Ιωάννης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 20 Δεκεμβρίου 1979 και είναι υιός του ιερέως Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτη Καραγιάννη. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κολώνη κόρη ιερέως και έχουν μια κόρη την Αλεξάνδρα 16 ετών Το έτος 2004 και συγκεκριμένα τη 15η Δεκεμβρίου χειροτονήθηκε διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου (Βαληνδρά, 1915-2008).

Το έτος 2005 έλαβε το δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης από τον νυν Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο (Σκλήφα) και έπειτα εισήχθηκε στις τάξεις του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων.

Έχει υπηρετήσει στην ΙV Μεραρχία Πεζικού με έδρα την Τρίπολη, στη ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού με έδρα την Αλεξανδρούπολη, και το έτος 2019 τοποθετήθηκε στο Γ΄ Σώμα Στρατού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και υπηρετεί έως σήμερα.