13.3 C
Athens
Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Χωρίς μέριμνα τα στελέχη υγειονομικού που διατέθηκαν στην πολιτική προστασία

Χωρίς μέριμνα τα στελέχη υγειονομικού που διατέθηκαν στην πολιτική προστασία

Επιστολή ΠΟΕΣ

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού που Διατέθηκε σε Αεροδρόμια και Λιμάνια

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/25.6.2020 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1028/29.6.2020 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. Φ.800/214028/Σ.3434/2016 απόφαση κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 129, «Έγκριση Γενικού Κανονισμού Κοστολόγησης»)

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας είχαμε εκφράσει, μεταφέροντας την αντίδραση των ίδιων των στελεχών, την αντίθεσή μας στη διάθεση στρατιωτικών (αξκών – υπξκών υγειονομικού) για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες, ενώ με το (β) όμοιο σας ζητήσαμε να εφαρμόσετε τη (γ) σχετική απόφαση και να διεκδικήσετε τα κανονιστικώς προβλεπόμενα δεδουλευμένα από τη διάθεση του προσωπικού του Υπουργείου του οποίου ηγείσθε.

Με το παρόν έγγραφό μας, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε ότι τρεις (3) μόλις ημέρες από την εφαρμογή της ως άνω διάθεσης εκατόν σαράντα (140) στελεχών – αξκών & υπξκών) ήδη τα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται και η κόπωση του προσωπικού να ξεπερνά το «υπερβάλλω εαυτό» και να τείνει να φτάσει στην εκμετάλλευση και στην ανθρώπινη αντοχή.  

Με το παρόν έγγραφό μας, σας γνωρίζουμε τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας στις οποίες κλήθηκε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να παράσχει βοήθεια προς ενίσχυση ενός μηχανισμού που οφείλει να προστατεύσει τον σκληρό του πυρήνα και όχι να τον εκμεταλλευθεί. Χαρακτηριστικά, στο αεροδρόμιο Χανίων έχουν διατεθεί από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ), κατ΄ εντολή της ηγεσίας, ένας (1) αξιωματικός ιατρός και τέσσερις (4) βοηθοί του – νοσηλευτές. Η βάρδια αμφοτέρων είναι 24ωρη. Ο ιατρός καλείται να δουλεύει είκοσι τέσσερις (24) ώρες το 24ωρο, αφού είναι μόνο ένας (1), για ολόκληρο το μήνα της διαθέσεώς του, δηλαδή για 30 συνεχόμενες ημέρες, ενώ οι τέσσερις (4) νοσηλευτές σε βάρδιες των δύο (2) ατόμων. Ο χώρος που τους έχει διατεθεί, από την Fraport, είναι ένα μικρό δωμάτιο χωρίς κλιματισμό, με ένα γραφείο και τρεις (3) καρέκλες, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους δεν τους παρέχεται τροφή, αλλά ούτε και ένα μπουκαλάκι νερό, είδη τα οποία καλούνται να προμηθευτούν από το κυλικείο του αεροδρομίου ή από το σπίτι τους. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους φορούν ειδικά προστατευτικά ρούχα, τα οποία λόγω της ζέστης δημιουργούν δυσφορία στα άτομα. Βέβαια τα προβλήματα θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, αφού οι πτήσεις καθημερινώς αυξάνονται, με αφορμή το άνοιγμα της Χώρας στον τουρισμό και η οποιαδήποτε, έστω και ελάχιστη, ανάπαυση των συναδέλφων μας θα γίνει απαγορευτική.

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με τον εφιάλτη αυτό να διαφαίνεται μπροστά μας, τι θα πράξετε εάν σας ζητηθεί περαιτέρω ενίσχυση υγειονομικού προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις; Θα αποδυναμώσετε τα στρατιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις εργασίας από άνεργους συμπολίτες μας;

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε φορτικοί και κουραστικοί. Ζητάμε να αγκαλιάσετε το προσωπικό σας και όχι τα άλλα Υπουργεία, τα οποία πρέπει να αντλήσουν εργαζόμενους από τους χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας. Μην επιτρέψετε περαιτέρω άμισθη εκμετάλλευση του προσωπικού σας. Μείνετε στο πλευρό μας. Ξεκινήστε με τα απλά. Εξασφαλίστε σήμερα κιόλας catering που θα προσφέρει τροφή και νερό στους/στους συνάδελφους του υγειονομικού που παρέχουν άμισθη εργασία την πολιτική προστασία.

ΠΟΕΣ 1058/2020 ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd