13.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΤΗΕΟΝ SENSORS και HENSOLDT υπογράφουν σύμβαση με τον OCCAR  για 20.000 όργανα...

ΤΗΕΟΝ SENSORS και HENSOLDT υπογράφουν σύμβαση με τον OCCAR  για 20.000 όργανα νυχτερινής όρασης των Γερμανικών ΕΔ

Ο ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία στον Εξοπλισμό OCCAR υπέγραψε τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης  για δίκυαλα νυχτερινής όρασης για λογαριασμό του Βελγίου και της Γερμανίας με την κοινοπραξία HENSOLDT Optronics GmbH και THEON SENSORS SA. Η τροποποίηση της σύμβασης,το ύψος της οποίας φθάνει σε 3ψηφιο αριθμό εκατ.ευρώ,ενεργοποιεί τη δυνατότητα επέκτασης της προμήθειας για επιπλέον 20.000 οργάνων νυχτερινής όρασης MIKRON προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνειτο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.Η σύμβαση θα εκτελεστεί από τη νεοσύστατη κοινοπρακτική εταιρία HENSOLDT THEON Night Vision GmbH.

Η τροποποίηση της σύμβασης καλύπτει διάφορες επιπλέον βελτιώσεις του MIKRON και αλλαγές στη διαμόρφωση του συστήματος ως αποτέλεσμα της φάσης λειτουργικών δοκιμών και αποδοχής, την οποία πέρασε με επιτυχία το MIKRON στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στη Βόννη με τον Κρίστιαν Χατζημηνά,CEO της THEON SENSORS, τονAndreasHülle, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics&LandSolutions και CEO της ΗENSOLDTOptronicsGmbH,ο Διευθυντής του OCCAR-EA Matteo Bisceglia δήλωσε:«Το πρόγραμμα NVC είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες μπορούν να κερδίσουν συμμετέχοντας σε διαγωνιστική διαδικασία σύναψης συμβάσεων με διαχειριστή τον OCCAR. Αποδεικνύει ότι ο OCCAR μπορεί να παραδώσει αμυντικό εξοπλισμό γρήγορα και με επιτυχία προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των Εθνών και καταδεικνύει ότι με τη THEONSENSORS, μια ευρωπαϊκή βιομηχανία από κράτος που δεν ανήκει στον OCCAR μπορεί να συμμετάσχει και να επωφεληθεί από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Με αφορμή τη σύμβαση αυτή του OCCAR, η HENSOLDT και η THEONSENSORS αποφάσισαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στις δυνατότητες νυχτερινής όρασης, με αποτέλεσμα την ίδρυση μιας νέας εταιρίας με την επωνυμία HENSOLDT THEON Night Vision GmbH. Συγχαρητήρια!»

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEONSENSORS και Πρόεδρος του EFAGROUP πρόσθεσε: «Αυτή η νέα μεγάλη τροποποίηση σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της HENSOLDTOptronicsGmbH και της THEONSENSORS, η οποία ανοίγει πόρτες για συνέργειες και σε άλλους τομείς εντός της Ευρώπης. Η παρούσα εξέλιξη δεν είναι μόνο επωφελής για τις εμπλεκόμενες χώρες και εταιρίες, αλλά ενισχύειεπίσης, τη θέση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Ο AndreasHülle, επικεφαλήςτηςΔιεύθυνσηςOptronics&LandSolutionsκαιCEOτηςHENSOLDTOptronicsGmbH,δήλωσε: «Η HENSOLDT και η THEONSENSORS έχουν ήδη συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο για να προμηθεύσουν τις βελγικές και γερμανικές ένοπλες δυνάμεις με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης τελευταίας τεχνολογίας.Η παραγγελία αυτή συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δείχνει πόσο σημαντική είναι η δικτυωμένη τεχνολογία αισθητήρων και οπτικών συστημάτων  υψηλής απόδοσης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας».

Toπροϊόν που επιλέχθηκε είναι το MIKRON,που αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της ΤΗΕΟΝ SENSORS. Χρησιμοποιώντας λυχνία των 16 mm, το μέγεθος και κυρίως το βάρος του MIKRON μειώνεται έως και 20% χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής του. Μπορεί να φορεθεί από τον στρατιώτη, είτε στο κράνος είτε μέσω ενός συστήματος κάλυψης κεφαλής. Τα δύο μονόκυαλα μπορούν να αναδιπλωθούν χωριστά. Το MIKRON τροφοδοτείται από μία μόνο μπαταρία ΑΑ, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει με εξωτερική μπαταρία εάν απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος λειτουργίας.

Το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων του βελτιωμένου MIKRON θα ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις αυτόν τον μήνα, ενώ η συνολική τρέχουσα ποσότητα βάσει σύμβασης των 29.550 NVG αναμένεται να ολοκληρωθεί το 3ο τρίμηνο του 2024.Η αύξηση της ικανότητας νυχτερινής όρασης και για τα δύο κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας, και εξασφαλίζεται με την παροχή προηγμένου εξοπλισμού για τους πεζούς στρατιώτες, τους αερομεταφερόμενους, τους στρατιώτες αεροπορικών επιθέσεων, καθώς και για τους οδηγούς στρατιωτικών οχημάτων.

Σχετικά με τον OCCAR

Ο OCCAR (OrganisationConjointedeCoopérationenmatièred’Armement / Οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία στον τομέα των Εξοπλισμών) είναι ένας διεθνής οργανισμός του οποίου η βασική δραστηριότητα είναι η διαχείριση των συνεργατικών προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ο οργανισμός ιδρύθηκε με τη Σύμβαση OCCAR, η οποία ισοδυναμεί με διεθνή συνθήκηwww.occar.int

Σχετικά με τη THEONSENSORS

Η THEON SENSORS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 58 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές εταιρίες, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία και στη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και Άπω Ανατολή.H THEON SENSORS είναι μέλος του Ομίλου Εταιριών EFA GROUP που κατέχουν ηγετική θέση στις διεθνείς αγορές στους τομείς της αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και βιομηχανικών συνεργασιών. www.theon.com

Σχετικά με την HENSOLDT

Η HENSOLDT είναι ηγέτιδα εταιρία στον αμυντικό κλάδο με κορυφαία θέση στην Ευρώπη καιτον κόσμο. Με έδρα το Taufkirchen, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας, η εταιρία αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις αισθητήρων για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια. Ως ηγέτης της τεχνολογίας, η HENSOLDT οδηγεί την ανάπτυξη αμυντικών ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων, και επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της με βάση καινοτόμες προσεγγίσεις στη διαχείριση δεδομένων, τη ρομποτική και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με περισσότερους από 6.300 υπαλλήλους, η HENSOLDT δημιούργησε έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021. Η HENSOLDT είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. www.hensoldt.net 

Σχετικά με την HENSOLDT THEON NightVision GmbH

Η HENSOLDT Optronics και η THEON SENSORS ίδρυσαν στα μέσα Ιουνίου 2022 μια κοινή εταιρία με την επωνυμία HENSOLDT THEON NightVision GmbH. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Wetzlar. Η εταιρία θα προωθήσει νέα τεχνογνωσία και λύσειςστον τομέα των συστημάτων θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης, καθώς οι κορυφαίες εταιρίες, HENSOLDT και THEON SENSORS, με συμπληρωματικές ικανότητες συνεργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου τηςεγκαθίδρυσης ισχυρών διευρωπαϊκών αμυντικών δεσμών. Τα υπάρχοντα προϊόντα και από τις δύο μητρικές εταιρείες θα χρησιμεύσουν ως καινοτόμος βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Photo1:Από την υπογραφή της σύμβασης (από αριστερά): Κρίστιαν Χατζημηνάς (CEO THEON SENSORS), MatteoBisceglia (DirectorOCCAR-EA) and Andreas Hülle (Head o Optronics & Land Solutions and Managing Director HENSOLDT Optronics)
Photo2:Από την υπογραφή της σύμβασης (από αριστερά): Lieutenant-GeneralFredericGoetynck (NationalArmamentDirector, Βέλγιο), Κρίστιαν Χατζημηνάς (CEOTHEONSENSORS), MatteoBisceglia (DirectorOCCAR-EA), Αndreas Hülle (Head of Optronics & Land Solutions and Managing Director HENSOLDT Optronics), Hubert Blahnik (Deputy National Armaments Director, Γερμανία)
Photo3:Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας
Photo4:«Θέλουμεο O CCAR να γίνει η ανεξάρτητη αρχή όλων των ευρωπαϊκώ νπρομηθειών για την άμυνα στην ΕΕ» δήλωσε η ChristineLambrecht, Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Christine Lambrecht (δεξιά), στον Κρίστιαν Χατζημηνά CEO THEON SENSORS (αριστερά) και τον Andreas Hülle, CEO της HENSOLD TOptronics GmbH (μέσο).
Photo5:Η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσιάζει το τελικό προϊόν νυχτερινής όρασης MIKRONσε όλους τους ευρωπαϊκούς διευθυντές εξοπλισμών της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), με τον OCCAR να σχολιάζει το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους με τη ΤΗΕΟΝ, την ταχύτητα στις παραδόσεις, και αναφέροντας ειδικά ότι οι Ειδικές Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένες με την αντοχή και τις επιδόσεις του Mikron.