13.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Μη Καταβολή Αποζημίωσης υπηρεσιών Αργιών από ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ

ΠΟΜΕΝΣ: Μη Καταβολή Αποζημίωσης υπηρεσιών Αργιών από ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα της μη καταβολής της Οικονομικής Αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ, για τα Έτη 2018, 2021, 2022 και 2023 και από το ΓΕΝ και το ΓΕΑ για το έτος 2023 λόγω της έντονης και δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους.

2.   Συγκεκριμένα, με το (α) σχετικό, καθορίζεται η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΣ που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά. Σύμφωνα με το (β) όμοιο πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για τα έτη 2021 και 2022 καθώς και για τους πρώτους μήνες του 2023.

Αγνοήθηκε δηλαδή και συνεχίζει να αγνοείται η παροχή υπηρεσιών τεσσάρων ολόκληρων ετών, των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες εργαζόμενοι του Κράτους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, για υπηρεσίες που έχουν εκτελέσει.

3.   Θέτουμε υπ΄ όψιν σας ότι για όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς με τα (γ) έως (ζ) σχετικά,

[(γ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/944-pomens-apozimiosi-ypiresion-argion-prosopikoy-s-ks ,

(δ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1139-oikonomiki-apozimiosi-ektelesis-yperision-argion-2018-k-2020 και

(ε)   https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1360-2018-2020

(στ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1856-2018-2021

(ζ)https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2160-pomens-mi-katavoli-oikonomikis-apozimiosis-ypiresion-argion-apo-to-ges-gia-ta-eti-2018-2021-kai-2022 ]

χωρίς εισέτι να έχει  αναληφθεί καμία ενέργεια που να αποσκοπεί στην διόρθωση των κακώς κειμένων. Προκαλεί δυσαρέσκεια και κατά περίπτωση εκνευρισμό το γεγονός του ότι παρά τις επανειλημμένες και συνεχείς οχλήσεις, από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς.  

4.   Επιπρόσθετα όλων των ανωτέρω παρατηρούμε με έκπληξη ότι για το έτος 2023 και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση των υπηρεσιών αργιών και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο  Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο  Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενώ καταβάλλονταν κανονικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

5.   Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ πάσα διακριτική και άνιση μεταχείριση είναι τόσο έκνομη όσο και δυνητικός παράγοντας προσβολής του ηθικού του Στρατεύματος αλλά και συνάμα πηγή προστριβών μεταξύ των συναδέλφων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας.

6.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη θα συνεχίσει να μάχεται με όλες τις δυνάμεις της για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών. Ευελπιστούμε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα μεριμνήσουν και θα προβούν σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους  2018, 2021, 2022 και 2023  που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)