13.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Ο Παναγιωτόπουλος, τα στελέχη των ΕΔ, το Ισραήλ και το...''σκάνδαλο'' της Καλαμάτας

Ο Παναγιωτόπουλος, τα στελέχη των ΕΔ, το Ισραήλ και το…”σκάνδαλο” της Καλαμάτας

Του Ηλία Προύφα

Ούτε ένα από τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνομιλήσαμε και δεν είναι λίγα, όχι μόνο δεν πιστεύει ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μπορεί να έχει εμπλακεί σε…”σκάνδαλο”, άλλα ούτε καν ότι υπάρχει σκάνδαλο στην Κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφερόμαστε στην υπόθεση του Αεροπορικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με την επερώτηση που έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, να μην υπογραφεί η σύμβαση με τον κορυφαίο ισραηλινό αμυντικό Όμιλο Elbit Systems, τονίζοντας ότι την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών, όπως ορίζει το σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος

Παναγιωτόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστικές: Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;

Μη σηκώνοντας ”μύγα στο σπαθί του”, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε ξεκάθαρα στη ΒτΕ για το θέμα, κατηγορώντας, από την πλευρά του, τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Ισραήλ.

”Μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας. Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά, σημείωσε και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. ”Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Άστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”» προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την “απραξία” της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επανέλαβε μάλιστα προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του: «Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν». Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά «όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας”.

Από το Πεδίο Βολής Πετροχωρίου της Ξάνθης, του Ασκού – Προφήτη και της Θεσσαλονίκης, που βρεθήκαμε και συνομιλήσαμε στο kranosgr με στρατιωτικούς, στις τελευταίες ασκήσεις (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -21, GOLDEN FLEECE, Διαγωνισμός Αρμάτων), κανένα στέλεχος και το δηλώνουμε κατηγορηματικά, δεν πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο που εμπλέκεται ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τάσσονται υπέρ της συμφωνίας και της συνεργασίας για το Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας και όπου αλλού απαιτηθεί, με το Ισραήλ, όπως και με τις ΗΠΑ,και δεν έχουν άδικο!