13.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΘ.Δρίτσας-Γ.Τσίπρας-Π.Ρήγας-Γ.Μπαλάφας: Όχι στην προεκλογική προπαγάνδα της Κυβέρνησης για τα θέματα της Άμυνας

Θ.Δρίτσας-Γ.Τσίπρας-Π.Ρήγας-Γ.Μπαλάφας: Όχι στην προεκλογική προπαγάνδα της Κυβέρνησης για τα θέματα της Άμυνας

Booking.com

Κοινή δήλωση

  • Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή – Τομεάρχη Άμυνας
  • Γιώργου Τσίπρα, Βουλευτή – Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας
  • Πάνου Ρήγα – μέλους Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιου για θέματα Άμυνας
  • Γιώργου Μπαλάφα – Συντονιστή Τμήματος Άμυνας

Θέμα: Όχι στην προεκλογική προπαγάνδα της Κυβέρνησης για τα θέματα της Άμυνας

Αμήχανη η Κυβέρνηση από τις συνεχείς αποτυχίες της και τα σκάνδαλα, επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού.

  • Αντί να προωθήσει ενιαίο σχέδιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου αποσπασματικών διατάξεων, που μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση έχει προκαλέσει γενικευμένη ανησυχία. Ελπίζουμε το κείμενο όταν σε λίγες μέρες κατατεθεί στη Βουλή, να είναι δραστικά διαφοροποιημένο, τουλάχιστον ως προς τις επίδικες διατάξεις του.
  • Αντί να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του «προβλέψιμου συμμάχου» δεν λύνει προβλήματα και δεν ωφελεί τη χώρα, ανακαλύπτει ξαφνικά με «λαγό» τον αναρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, να προμηθευτεί η Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper! Τι κι αν μέχρι χθες το «πάγωμα» αυτής της προμήθειας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, διαφημιζόταν ως μία τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη…
  • Αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος να αποκλείσει και να προστατέψει τα ευαίσθητα θέματα της αρμοδιότητάς του από τις προεκλογικές σκοπιμότητες, σε προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Real Fm 97,8», μεταξύ άλλων, έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί τέσσερα χρόνια και τώρα μας κουνάν το δάκτυλο», είπε.
  • Σε αυτό το κλίμα σκοπιμότητας τέλος, συντελέστηκε και το «θαύμα εξαφάνισης» του Αλέξη Τσίπρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ, για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Εάν η Κυβέρνηση θέλει μία έντιμη συζήτηση στη Βουλή για την Άμυνα, εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι. Άλλωστε, εκκρεμεί και πρέπει να δοθεί από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σαφής απάντηση στο σοβαρότατο ερώτημα, για το εάν «νομίμως» ή όχι και για ποιο λόγο η ΕΥΠ ως παράλληλο κράτος, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και άλλων κορυφαίων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εάν παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Άμυνας επιμείνουν στη γνωστή αλλά πλέον γελοία προπαγάνδα ότι… «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πραγματικά επιχειρήματα, με πραγματικά στοιχεία και με πραγματικούς αριθμούς.

Μιλάμε με ειλικρίνεια και γενναιότητα στον ελληνικό λαό. Και μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς εξωραϊσμούς, για τα βήματα που κάναμε και παραδώσαμε έτοιμο το Πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των F-16 σε Viper ή την προετοιμασία για τις φρεγάτες, καθώς και για πολλά άλλα βήματα κρίσιμης σημασίας για την Άμυνα της χώρας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα F-16 Viper είναι σήμερα τα πλέον περιζήτητα παγκοσμίως, πολεμικά αεροσκάφη. Όταν εμείς δρομολογήσαμε το Πρόγραμμα, δεν ήταν διόλου έτσι τα πράγματα. Αυτό σημαίνει σεβασμός στις ανάγκες, εξοικονόμηση πόρων και διορατικότητα. Δηλαδή, έργο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένουμε και ελπίζουμε να επικρατήσει η γενναιότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύνη. Καμία δημαγωγική σκοπιμότητα δεν θα γίνει ανεκτή από μας για κανένα ζήτημα και ιδιαίτερα για τα θέματα της Άμυνας.

Booking.com