13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓ'ΣΣ: Τέλος στους... ''αναντικατάστατους'' αποσπασμένους

Γ’ΣΣ: Τέλος στους… ”αναντικατάστατους” αποσπασμένους

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Τέλος στους…αναντικατάστατους αποσπασμένους της Θεσσαλονίκης, βάζει με συνοπτικές διαδικασίες το Γ’ΣΣ.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε στο kranosgr.com, με εντολή του Στρατηγού Διοικητή Αντιστράτηγου Αθανάσιου Γαρίνη, ξεκινούν να ”κόβονται” οι πολυετείς αποσπάσεις – διαθέσεις σε ΚΑΑΥ, ΛΑΦ, γραφεία, ΣΠΘ και οι θέσεις να αντικαθίστανται με νέα στελέχη.

Επίσης με την ίδια εντολή δεν θα γίνεται καμία πρόταση Διοικητή – Διευθυντή ΚΑΑΥ, ΛΑΦ, Στρατιωτικό Πρατήριο κλπ δεκτή για αποσπασμένα στελέχη. Οι νέοι αποσπασμένοι θα έχουν μόνο την έγκριση των διοικητών μονάδων τους.

Με τον τρόπο αυτό σταματά η γνωστή δικαιολογία ”δε βρίσκω άλλον”, ”χωρίς αυτόν το πρατήριο ή η Λέσχη καταρρέουν” και άλλα τέτοια φαιδρά που εν πολλοίς είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι να παραμένουν σε θέσεις ”φιλέτα” εις βάρος συναδέλφων τους που δεν είχαν τη δυνατότητα αν και το ήθελαν να μετακινηθούν σε γενικές θέσεις.

Σαφέστατα η δουλειά των στελεχών στις στρατιωτικές εκμεταλεύσεις είναι σημαντική αλλά σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με αυτή των μονάδων, γι’ αυτό και θα πρέπει για λόγους αξιοκρατίας οι σχηματισμοί να αλλάζουν συχνά το προσωπικό.

Όλοι μπορούν να κόψουν φέτα στο πρατήριο ή να σερβίρουν στη Λέσχη. Η εποχή των αναντικατάστατων έχει παρέλθει.

Υ.Γ. Εάν ισχύουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι στο Γ’ΣΣ, οι αποσπασμένοι θα αλλάζουν στους έξι μήνες όπως προβλέπουν οι διαταγές, προβλέπεται να πέσει πολύ κλάμα…