13.3 C
Athens
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓκιουζλεμέδες, Μαλεμπί και Τσίπουρο για το Στρατηγό Τσιόπλο στην Αλεξανδρούπολη

Γκιουζλεμέδες, Μαλεμπί και Τσίπουρο για το Στρατηγό Τσιόπλο στην Αλεξανδρούπολη

Booking.com

Του Ηλία Προύφα

Γκιουζλεμέδες και Μαλεμπί για το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ως ”χακί” γευσιγνώστης αυτή τη φορά βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε στο διήμερο εξωστρέφειας και προβολής τοπικών προϊόντων στην Αλεξανδρούπολη.

Μαζί με τον επιχώριο Διοικητή της ΛΑΦ Αλεξανδρούπολης, Ανχη Πάρη Παρισίδη και τις τοπικές αρχές της πόλης, δοκίμασαν τοπικά εδέσματα της περιοχής, τα οποία ο στρατηγός Τσιόπλος, γνώριζε από την προηγούμενη θητεία του στον Έβρο.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, έδωσε έγκριση τα τοπικά προϊόντα να πωλούνται στα ΣΠ της Θράκης.

Όπως διαβάζουμε στο alexpolisonline.com, με μεγάλη συμμετοχή εκθετών, αλλά κυρίως καταναλωτών ολοκληρώθηκε το Διήμερο Εξωστρέφειας και Προβολής Τοπικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης και προήλθε από τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Έβρου, του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Έβρου (ΣΒΒΕ) και της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Συμμετείχαν 30 εκθέτες, εκ των οποίων οι 21 ήταν παραγωγοί – οικοτέχνες και πωλητές ενώ οι υπόλοιποι εκπροσώπησαν επιχειρήσεις μεγαλύτερου βεληνεκούς χωρίς όμως να κάνουν πωλήσεις, παρά μόνο δειγματισμό.

Τόσο το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 όσο και την Κυριακή 7 Αυγούστου η προσέλευση του καταναλωτικού κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η διοργάνωση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συστηθεί η τοπική παραγωγή του Έβρου σε ένα ευρύ κοινό που υπερβαίνει κατά πολύ τα τοπικά όρια καθώς η τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο απόγειο της.

Ο δεύτερος στόχος που επιτέλεσε η διοργάνωση είναι η απτή απόδειξη της αποτελεσματικότητας που επιφέρουν οι συνέργειες και η διάθεση συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε τόσο τον ΣΒΒΕ όσο και την ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Το Διήμερο Εξωστρέφειας είναι μία πρωτοβουλία μέσα από την οποία πρέπει να αναδείξουμε τι παράγει ο νομός μας που έχει πάρα πολλές καινοτομίες και πολύ καλά προϊόντα. Στο επόμενο διάστημα μαζί με το Στρατιωτικό Πρατήριο θα προσπαθήσουμε σαν Επιμελητήριο να μπουν όλα αυτά τα προϊόντα στο πρατήριο βοηθώντας σε όλες τις διαδικασίες που έχει ο Στρατός. Εκτιμώ και πιστεύω ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις διατηρούμε θέσεις εργασίας, διατηρούμε νέους ανθρώπους στην περιοχή μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Χρήστος Γιορδαμλής, σημείωσε: «Διοργανώνουμε ένα διήμερο εξωστρέφειας των προϊόντων που παράγονται εδώ στον όμορφο Έβρο έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν τι παράγεται εδώ στον τόπο και έτσι να μπορούν στο ράφι να διαλέγουν τοπικά προϊόντα δίνοντας περισσότερη αξία στα χρήματα τους και επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό να μείνουν νέοι άνθρωποι εδώ στον τόπο».

Το Επιμελητήριο Έβρου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν για να έρθει εις πέρας η διοργάνωση – τους προμηθευτές, τους τεχνικούς, τον τεχνικό Σύμβουλο, την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τον Διευθυντή και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης τις εταιρίες που ενίσχυσαν τη διοργάνωση με χορηγίες, αλλά κυρίως όλους και όλες τους επισκέπτες/τριες που στήριξαν με την παρουσία τους το Διήμερο Εξωστρέφειας και Προβολής Τοπικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2022/08/blog-post_76.html#ixzz7bXMkjBL1
Alexandroupoli Online

Booking.com