13.3 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΓιάννης Κεχρής: Ραντεβού στις κάλπες του Βόρειου Τομέα

Γιάννης Κεχρής: Ραντεβού στις κάλπες του Βόρειου Τομέα

Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας, αφού σε αυτήν συγκεντρώνεται η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Εύλογα, τεκμαίρεται, πως η ανάπτυξη, αλλά και η βελτίωση των υποδομών, της λειτουργίας και της εικόνας της, εκτείνεται σε  ολόκληρη την επικράτεια. Γεγονός που καθιστά κρίσιμη την επιλογή των κατάλληλων προσώπων, που θα επιλέξουν αποτελεσματικές λύσεις και πολιτικές, θέτοντας τις βάσεις για ένα βιώσιμο και προοδευτικό μέλλον.

Για εμένα, το τελευταίο υπήρξε απαράβατος κανόνας, αλλά και αυτοσκοπός, από την έναρξη της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής. Άλλωστε, ως μάχιμος χειρουργός – εντατικολόγος, γνωρίζω πολύ καλά από κρίσιμες και ζωτικές αποφάσεις. Και μπορώ να πω, πως η θέληση για κοινωνική προσφορά, που με έκανε να αφιερωθώ στην υγεία και στην ευημερία των συνανθρώπων μας, είναι η ίδια που με ώθησε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διανύοντας, ακολούθως, χιλιόμετρα στον αυτοδιοικητικό στίβο, αποκόμισα την εμπειρία πολλών θέσεων, αφού με την υποστήριξη χιλιάδων πολιτών υπήρξα πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος και αργότερα Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, καθώς και τρίτος σε σειρά ψήφων Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών. Και είχα πάντοτε μία αδιαπραγμάτευτη αρχή: να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια κάθε μία και κάθε έναν, και να μπορώ να πω με ειλικρίνεια, πως συνέβαλα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, ως μέλος της Περιφερειακής Διοίκησης του Γιώργου Πατούλη και ως Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής προστασίας. Έτσι, με χιλιάδες παρεμβάσεις, που δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτούς τους τομείς, αλλάξαμε την εικόνα της Αττικής και δημιουργήσαμε απτό αποτέλεσμα, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, στις υποδομές, στην πολιτική προστασία, στις οδικές μεταφορές, στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό.  

Τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει τα αντιλαμβάνεται καθημερινά ο κάθε πολίτης και ο κάθε επισκέπτης. Περισσότερο, όμως τώρα, θα ήθελα να εστιάσω σε αυτά που με τον Νίκο Χαρδαλιά αισθανόμαστε την ευθύνη να κάνουμε. Ειδικότερα μέσα από το πρίσμα μιας πραγματικότητας, που βρίσκεται ήδη μαζί μας, αναδιαμορφώνοντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας. Και δεν είναι άλλη από την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί την σημαντικότερη πρόκληση, είτε όσον αφορά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ή στη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε κυρίως στην πολιτική προστασία και στην ασφάλεια των ζωών και των περιουσιών μας.

Τιμώντας, συνεπώς, τη σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης, που διατηρούμε εδώ και 18 χρόνια, διεκδικώ εκ νέου τη στήριξή σας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με τον Νίκο Χαρδαλιά και την παράταξη «Αττική Μπροστά», ώστε η Αττική να παραμείνει στην ίδια πορεία ανάπτυξης, που ξεκίνησε το 2019. Και μέσα από συναινέσεις και συνεργασίες που υπερβαίνουν τις αγκυλώσεις του χθες, να επενδύσουμε στην ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας, δημιουργώντας μια πιο πράσινη, ασφαλή, ανθρώπινη και βιώσιμη Περιφέρεια, που θα ανταποκρίνεται στις μικρές και μεγάλες απαιτήσεις των πολιτών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες και τις αγωνίες τους, αλλά και τις απαντήσεις σε αυτές. Είναι το όραμα, η συνεργασία και η πίστη στις δυνατότητές μας που κάνουν τη διαφορά. Πιστεύοντας, λοιπόν, ότι ζούμε στην πιο όμορφη Περιφέρεια, με τις περισσότερες αναπτυξιακές προοπτικές, οραματίζομαι την Αττική του 2030 ως μια Περιφέρεια πρότυπο, που δεν θα αφήνει πίσω καμία και κανέναν. Γιατί αξίζει και πρέπει να γίνεται καλύτερη για τους πολίτες της. Με γνώση, με σχέδιο, με βούληση και το κατάλληλο μείγμα ανθρώπων και πολιτικών μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά. Είναι στο χέρι όλων μας να εκτοξεύσουμε το ελατήριο της ανάπτυξης, χτίζοντας σε όσα μαζί έχουμε πετύχει ως τώρα. Γιατί ο τόπος μας είναι ευθύνη όλων.