13.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνακοίνωση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποφοίτων ΑΣΣΥ για την διαβούλευση Νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ

Ανακοίνωση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποφοίτων ΑΣΣΥ για την διαβούλευση Νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ

Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συλλόγων Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) σας γνωρίζει ότι από την Μεγάλη Τρίτη 30Απριλίου 2024, έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στον παρακάτω σύνδεσμο, το σχέδιο Νόμου με τίτλο : «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών

Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις». Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 10:00 και καλούνται τα μέλη και οι φίλοι Συλλογών – Συνδέσμων, να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας σχόλια, απόψεις και παρατηρήσεις για τη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου

σχεδίου νόμου, όπως προτείνει κι ο κ. Υπουργός.

http://www.opengov.gr/mindefence/?p=7040

Γενικό Σχόλιο επί του Σχεδίου Νόμου

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανέλαβε μια κακή πρακτική να καταθέτει ένα σχέδιο νόμου, στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτίθεται για την καινοτομία, αλλά που προσπαθεί κάτω από το «..και λοιπές διατάξεις», να ρυθμίσει αποσπασματικά κι αναποτελεσματικά σημαντικά, αλλά ανομοιογενή θέματα.

Το νομοσχέδιο ανέβηκε σχεδόν απροσδόκητα για διαβούλευση την Μεγάλη Τρίτη μεσάνυχτα, ημέρα προδοσίας κατά την ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση και μένει για σχολιασμό μόνο για την εορταστική περίοδο. Μια περίοδο που περιμένει ο κάθε Έλληνας να ξεκουραστεί, ν’ αδειάσει λίγο το μυαλό του και να ασχοληθεί με την οικογένειά του, ίσως και με την ψυχή του.

Είναι εν τέλει σχεδόν ίδιο με το προσχέδιο που διέρρευσε στα ΜΜΕ πριν κάτι μήνες. Αυτό μας φοβίζει και μας κάνει να ανησυχούμε ότι πιθανότατα κι οι λοιπές διαρροές που διαβάσαμε στο διαδίκτυο για τον σχεδιασμό και τις δράσεις τουΥπουργείου, περίφημη ατζέντα 2030, θα επαληθευτούν σύντομα (Σώμα

Υπαξιωματικών, Μετοχικά Ταμεία, Στρατιωτικά Νοσοκομεία, κ.λπ).

Επίσης διαπιστώσαμε ότι ο κ. υφυπουργός ξέχασε τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του, ακόμα και στο κοινοβούλιο, για αναβάθμιση των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) στην Ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού από το σχέδιο νόμου απουσιάζουν

παντελώς διατάξεις για αναβάθμιση των σχολών υπαξιωματικών.

Προς το παρόν το σχέδιο νόμου έχει καταφέρει να διχάσει ακόμα περισσότερο το στράτευμα κι αυτό είναι πασιφανές από τη λεκτική σφαγή μεταξύ των στελεχώνστα σχόλια, απογοητευοντας ταυτόχρονα όσους τα υπουργικά και πολιτικά γραφεία των κυβερνητικών στελεχών είχαν υποσχεθεί λύση στα προβλήματά τους, που δεν επαληθεύτηκαν, αλλά και δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις με αμφιλεγόμενες

και καλοσχεδιασμενες διατάξεις, που διαταράσσουν ακόμα περισσότερο την όποια

γαλήνη και τάξη του στρατεύματος.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

Άρθρο 58. Δεν γίνεται κατανοητή κι αποδεκτή η χαριστική διαγραφή εκατομμυρίων  ευρώ χρεών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τα στρατιωτικά Νοσοκομεία όπως κι η ύποπτηεξαίρεση του ΝΙΜΙΤΣ από την ρύθμιση αυτή. Είναι υποχρέωση του υπουργείου η διεκδίκηση των οφειλών των άλλων υπουργείων για υπηρεσίες που έχουνπαρασχεθεί. Η ρύθμιση μάλιστα αφορά μόνο την περίοδο 21-22, δεν αναφέρεται

στις οφειλές και του ΕΚΑΒ αλλά και τις τρέχουσες οφειλές. Απλά λειτουργεί στηλογική του «κάλλιο πέντε και στο χέρι». Τα δεκάδες αυτά εκατομμύρια όμωςλείπουν από το προσωπικό των ΕΔ, τα Νοσοκομεία και τις λοιπές Υπηρεσίες των.

Άρθρο 61. Προτείνουμε να διαγραφεί – αποσυρθεί από το άρθρο το σημείο στο

οποίο αναφέρονται τα κάτωθι:

“2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που εκδίδεται κατόπιν εισήγησηςτης οικείας Διοικούσας Επιτροπής το ύψος του βοηθήματος που υπολογίζεται σύμφωνα με την περ. α’ της παρ. 1 μπορεί να περιορίζεται αναλόγως της οικονομικής κατάστασης του Ειδικού Λογαριασμού.

3. Η ως άνω απόφαση περί μειώσεως του βοηθήματος, δέον όπως εκδίδεται έναν τουλάχιστον μήνα προ της ενάρξεως του εις ο αναφέρεται οικονομικού έτους.” 

Η παραμονή των ανωτέρω διατάξεων οι οποίες προϋπήρχαν εγείρει πολλά ερωτήματα:

Δεν έχουν γίνει και δεν γίνονται διαρκώς αναλογιστικές μελέτες;

Δεν πρέπει η υπηρεσία να μεριμνά ώστε διαγενεακά όλοι οι μερισματούχοι να λαμβάνουν το ίδιο ύψος εφάπαξ βοηθήματος ανάλογα των εισφορών τους και να είναι ίδιος ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος;

Η παραμονή των εν λόγω διατάξεων σημαίνει ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά και έχει προκύψει πρόβλημα. Σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαγενεακή πρόβλεψη, ούτε αλληλεγγύη.

Άρθρο 69. Λόγω της μεγάλης διαίρεσης και αντιπαράθεσης μεταξύ των στελεχών και των δημόσιων αλληλοκατηγοριών που έχει προκαλέσει στο στράτευμα η τροποποίηση των παρ.1 και 2 του άρθρου 5 του ν. 3883/2010 που προβλέπει μετάθεση μετά την πάροδο έξι (6) ετών των πολυτέκνων, τριτέκνων και γονέωνμονογονεϊκών οικογενειών, προτείνεται η απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και η επανεξέταση από μηδενική βάση όλου του συστήματος μεταθέσεων των στελεχών των ΕΔ με ένα αντικειμενικό, αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα μορίων που θα λαμβάνει υπόψη και θα διατηρεί τις ευεργετικές διατάξεις για τα στελέχη ειδικών κατηγοριών καθώς και αυτών με προβλήματα οικογενειακά και υγείας, αλλά θα ελέγχει ταυτόχρονα αυστηρά και μεθοδικά, πιθανές καταστρατηγήσεις των ευνοϊκών διατάξεων.

Άρθρο 75. Προβλέπεται συμμετοχή των ΑΣΕΙ για την δωρεάν διανομή στους ενεργούς φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών των διδακτικών συγγραμμάτων μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «ΕΥΔΟΞΟΣ». 

Επίσης: 

Δεν λαμβάνεται καμία αντίστοιχη μέριμνα για τους σπουδαστές των ΑΣΣΥ. Όπως προκύπτει κι από τα σχόλια στη διαβούλευση για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δίνονται κατά καιρούς από το Υπουργείο, αλλά κι από πολιτικά γραφεία στελεχών της Κυβέρνησης για μελλοντική τακτοποίηση των

ζητημάτων των αποφοίτων ΑΣΣΥ. Έτσι στο σχέδιο νόμου παρά τις υποσχέσεις:

Α) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επίλυση της αδικίας στο βαθμολογικό – συνταξιοδοτικό των σειρών ΑΣΣΥ 94, 95 (τάξεων 1996, 1997) και εντεύθεν με την ένταξή τους στον 2439/96 όπως έγινε με τις προηγούμενες σειρές στο ν.5018/2023.

Το συντονιστικό συμβούλιο αποφοίτων ΑΣΣΥ στην διαβούλευση του σχεδίου νόμου 5018/23 είχε ζητήσει την οριστική και ενιαία διευθέτηση της βαθμολογικής εξέλιξης όλων των αποφοίτων ΑΣΣΥ προς αποφυγή της

εσωστρέφειας και των συνεχιζόμενων διεκδικήσεων που κρατούν σε ομηρία χιλιάδες αποφοίτους ΑΣΣΥ για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Συνεχίζουμε να ζητάμε την οριστική ενιαία επίλυση της βαθμολογικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ που να είναι αντάξια του μορφωτικού τους επιπέδου με την επαναφορά του καταληκτικού βαθμού του Συνταγματάρχη και αντίστοιχων όπως ίσχυε με τον ν. 2439/96 και την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ταξιάρχου σε όσους κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ, με ταυτόχρονη πρόβλεψη μισθολογικού κλιμακίου για τον βαθμό του Ταξιάρχου που δεν υφίσταται.

Β) δεν επιλύεται το θέμα της βαθμολογικής και μισθολογικής αποκατάστασης των Αξκων ειδικών καταστάσεων προερχόμενων εξ ΑΣΣΥ, που προκάλεσε ο 3883/2010.

Αν καλοπροαίρετα ανατρέξει κάποιος στο άρθρο 23 του ν.3883/10 θα διαπιστώσει ότι για κανέναν άλλο θεσμό στρατιωτικών δεν ανακόπτεται η βαθμολογική εξέλιξη των Αξκων που έχουν ενταχθεί στις ειδικές κατηγορίες σε σχέση με τους υγιείς συναδέλφους τους, είτε αυτοί προέρχονται από τον θεσμό των ΑΣΕΙ, είτε από τον θεσμό μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ. 445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του Ν. 705/1977, είτε τον θεσμό των ΕΜΘ, είτε τον θεσμό των ΕΠΟΠ.

 Κατόπιν τούτου σας  προτρέπουμε να εξαλείψετε την αδικία τροποποιώντας το άρθρο 23 του ν.3883/10 με διάταξη που θα φέρετε στο επικείμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο δίνοντας την δυνατότητα ίδιας βαθμολογικής εξέλιξης και στους αποφοίτους ΑΣΣΥ που εντάχθηκαν στις Ειδικές Κατηγορίες μετά την έναρξη ισχύος του ν.3883/10. Με την μη διευθέτηση της άδικης ρύθμισης του ν. 3883/10 συνεχίζεται ο διαχωρισμός εντός του ίδιου θεσμού με την δημιουργία δύο κατηγοριών Αξκων που ενώ έχουν αποφοιτήσει από την ίδια σχολή και έχουν την ίδια πάθηση, έχουν διαφορετική βαθμολογική εξέλιξη.

Γ) δεν προβλέπεται η μισθολογική αναβάθμιση – εξίσωση των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), σε σχέση με τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Είναι λυπηρό τα ίδια θέματα να επανέρχονται διαρκώς στην συζήτηση προς επίλυση κι ενώ αναγνωρίζεται το δίκαιο των αιτημάτων των αποφοίτων ΑΣΣΥ,παραπέμπονται προς μελλοντική αποκατάσταση, αναγκάζοντας και τους φορείς εκπροσώπησής τους να επανέρχονται διαρκώς με την ίδια σχεδόν ατζέντα, αλλά και τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να εκλιπαρούν σε πολιτικά γραφεία για τα

αυτονόητα. 

 Αναλυτικά ο σχολιασμός και οι προτάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ εντός του συνημμένου εγγράφου.

Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας εκμετάλλευση και  Δημοσίευση του συνημμένου εγγράφου. 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ Γεώργιος Κυλινδρής Γενικός Γραμματέας ΣΑΣΜΥ