13.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑH Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) γιόρτασε τα 35 χρόνια της σε μία...

H Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) γιόρτασε τα 35 χρόνια της σε μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Οι σημαντικότεροι επιχειρηματίες της χώρας έδωσαν το παρών σε μια λαμπερή βραδιά με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Ε.ΕΝ.Ε. Κρίστιαν Χατζημηνά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος για τη 10ετή θητεία του στο τιμόνι της Ένωσης, ενώ επίτιμοι καλεσμένοι ήταν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο διακεκριμένος  σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας. Τη βραδιά παρουσίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ το Gala dinner έκλεισε με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο.  Μέρος από τα εισιτήρια της βραδιάς θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Aργώ».

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) συνδυάζοντας τον εορτασμό των 35 χρόνων της με τα Χριστούγεννα, διοργάνωσε ένα εορταστικό Gala στο Ecali Club.

Στο γνωστό club της πόλης που διέθετε μια μοναδική διακόσμηση και ένα εορταστικό set up, oι σημαντικότεροι επιχειρηματίες της χώρας έδωσαν το παρών την περασμένη Πέμπτη, σε μια λαμπερή βραδιά με γερή δόση από Christmas spirit.

Τα welcome drinks ήταν Veuve Clicquot και Chandon Garden Spritz  τα οποία καλωσόρισαν  τους προσκεκλημένους τη στιγμή που οι σεφ του χώρου ετοίμασαν μοναδικές εορταστικές γεύσεις.  Toυς καλεσμένους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. και Πρόεδρος EFA GROUP, Κρίστιαν Χατζημηνάς,  ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε  ότι η Ε.ΕΝ.Ε., μετά από τη δυναμική και την εμπειρία των 35 χρόνων της, αποτελεί σήμερα ένα δυναμικό, διαφορετικό φορέα έκφρασης. Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα  έχει στόχο με συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για την οικονομία και τις επιχειρήσεις να συμβάλλει στην προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Ελλάδας και στην ενίσχυση του διεθνούς αποτυπώματος της χώρας και των επιχειρήσεων. Οι κρίσιμοι πυλώνες στη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας που θα στηρίξει η Ένωση είναι η διαρκής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω σειράς κινήτρων από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για την ολιστική προσέγγιση που θα συμπεριλαμβάνει ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων και αναβάθμιση των πολιτιστικών τους γνώσεων και εμπειριών.

Τη βραδιά παρουσίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ επίτιμoι καλεσμένοι ήταν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο διακεκριμένος  σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας των επιτυχιών «Κοινός Παρανομαστής» , «Έτερος εγώ»κλπ. Η  Νίκη Κεραμέως μίλησε για την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  Όπως τόνισε «θα πρέπει η εκπαίδευση να έρθει πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς με στόχο και όραμα η νέα γενιά να γίνει πολύ καλύτερη από τη δική μας».

Κατά τη διάρκεια του Gala black tie dinner  βραβεύτηκε ο Δρ.Βασίλης Αποστολόπουλος (Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε.) για τη δεκαετή προσφορά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το κοινωφελές του έργο. Στον συγκινητικό του λόγο, εξήρε το έργο της Ε.ΕΝ.Ε.και υπενθύμισε ότι το “πατριωτικό επιχειρείν” αποτέλεσε αφήγημα που ανέδειξε την Ε.ΕΝ.Ε. στην περίοδο της κρίσης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας εντός της χώρας και παράγοντας πλούτο. Εξίσου συγκινητική ήταν και η ομιλία του Σωτήρη Τσαφούλια ο οποίος αναφέρθηκε στο πως συνδυάζεται η τέχνη με το επιχειρείν.

Το Gala dinner  έκλεισε με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο- ο οποίος σε ένα διάλειμμα της προετοιμασίας του για την παράσταση του Μεγάρου- απέδωσε δικές του, αλλά και ξένες επιτυχίες.  Μέρος από τα εισιτήρια της βραδιάς θα διατεθούν για το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Aργώ» αφού επιχειρήσεις και κοινωνία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Χορηγοί του Gala

EFA GROUP, Elikon Graphic Arts, Bernitsas, Veuve Clicquot, Chandon Garden Spritz, Muses Estate, Live Media, NM Advisors, Zone Page, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, MSCOMM, Eurofast, Apollonia Lines, Artecniko, Fresh Line Cosmetics & Bennett Group.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ Κρίστιαν Χατζημηνάς βραβεύει τον Δρ.Βασίλη Αποστολόπουλο για την 10ετή θητεία του στην Προεδρία της ΕΕΝΕ
Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ Κρίστιαν Χατζηνηνάς στον εναρκτήριο λόγο του
Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΕΝΕ Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος
Η Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της
Δρ. Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου
Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την τέχνη και το επιχειρείν
Η παρουσιάστρια της βραδιάς Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό
Δόμνα Μιχαηλίδου, Δρ.Βασίλης Αποστολόπουλος, Νίκη Κεραμέως, Θάνος Πλεύρης
Γιώργος Αλεξανδράτος, Γεράσιμος Γερολυμάτος, Θωμάς Αποστολίδης, Παύλος Ευθυμίου
Το ζεύγος Χάρη Βαφειά
Η Σοφία Ευφραίμογλου (κέντρο) με τον σύζυγό της και την Έλενα Στυλιανού
Από  αριστερά: Αρμόδιος Γιαννίδης, Νάνσυ Δάκου, Άγις Πιστιόλας,  Θωμάς Αποστολίδης Παύλος Ευθυμίου
Ο Βασίλης Τρίκαρδος με τη σύζυγό του
Ο Στέφανος Κορκολής μάγεψε τους καλεσμένους με δικές του αλλά και ξένες επιτυχίες
Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του event στο ecali club
Αναμνηστικό δώρο για τα 35 χρόνια της ΕΕΝΕ