Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, στο στρατόπεδο Ε.Φ. Χαλί στην Κάλυμνο, η τελετή εγκαινίων ενός καλαίσθητου Ναϊδρίου στον εξωτερικό χώρο του Φυλακίου, αφιερωμένο στον Άγιο Νίκανδρο.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ο οποίος ευλόγησε το νέο εκκλησάκι και ευχήθηκε να αποτελεί χώρο προσευχής και πνευματικής ενίσχυσης για τα στελέχη και τους οπλίτες που υπηρετούν στο Φυλάκιο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Γρηγόριος Γαρουφαλιάς, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ, Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Τσίρος, στελέχη της μονάδας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Μεταξύ αυτών ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μαραγκός, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Θεοφιλίδης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μουσελλής . Επίσης ο διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής ,ο Λιμενάρχης Καλύμνου Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Τύρελλης και ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Καλύμνου Ιωάννης Νομικάριος. Παρόντες ήταν επίσης εθνοφύλακες, οπλίτες και πολίτες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και τιμητική βράβευση. Ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γρηγόριος Γαρουφαλιάς απένειμε κύπελλο στο ΤΕΘ Καλύμνου, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό «Μαχητής Εθνοφύλακας» στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΑΑΜ (πρώην ΑΣΔΕΝ). Το κύπελλο παρέλαβε ο Διοικητής της μονάδας, Αντισυνταγματάρχης Σπυρίδων Ζαΐρης.
Παράλληλα απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους δύο εθνοφύλακες που πρώτευσαν στον διαγωνισμό, Πανορμίτη Γκινή και Πέτρο Μαμουζέλο, για την εξαιρετική τους επίδοση.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν τις ευχές τους για το νέο Ναΐδριο, το οποίο πλέον κοσμεί τον χώρο της μονάδας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα στελέχη και τους στρατευμένους που θα υπηρετούν στο Φυλάκιο










ΠΗΓΗ: kalymnos-news.gr
