13.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ95 ΑΔΤΕ: Πληροφορίες για Νεκρό ΕΠΟΠ Στρατιώτη και σοβάρα τραυματία ΕΠΟΠ Επιλοχία

95 ΑΔΤΕ: Πληροφορίες για Νεκρό ΕΠΟΠ Στρατιώτη και σοβάρα τραυματία ΕΠΟΠ Επιλοχία

Του Ηλία Προύφα

Σοκαριστική τραγωδία συγκλονίζει σήμερα το νησί, καθώς — σύμφωνα με τις έως τώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες — ένας 19χρονος ΕΠΟΠ στρατιώτης έπεσε νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας, ενώ ένας ακόμη στρατιωτικός με το βαθμό του ΕΠΟΠ Επιλοχία, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι συνέβη

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, σε πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά τη διάρκεια μεταφοράς οπλισμού και χειροβομβίδων από δύο στελέχη μονάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η χειροβομβίδα — χαρακτηριζόμενη ως «αμυντική» — απασφαλίστηκε κατά λάθος, με αποτέλεσμα την άμεση έκρηξη.

Θύματα και τραυματίες

Ο 19χρονος ΕΠΟΠ στρατιώτης φέρεται να σκοτώθηκε επιτόπου.

Ο δεύτερος στρατιωτικός τραυματίστηκε σοβαρά.
Αντίδραση και έρευνα

Ενημερώθηκε άμεσα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), τα οποία διέταξαν έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στη στρατιωτική κοινότητα και το νησί — επικρατεί έντονη αγωνία για την πορεία της υγείας του τραυματία.

Προς το παρόν — τι δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως

Η ταυτότητα του 19χρονου — πέρα από την ηλικία και την ιδιότητά του ως ΕΠΟΠ στρατιώτη — δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην «απασφάλιση» της χειροβομβίδας δεν είναι ακόμη γνωστά.

Δεν υπάρχει ακόμα δημόσια ενημέρωση με πλήρη επίσημα στοιχεία από τις στρατιωτικές αρχές.