Σε μια τελετή γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα η αλλαγή ηγεσίας στην 88 Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) στη Λήμνο.
Η «Ταξιαρχία της Λήμνου» γύρισε σελίδα, με τον Ταξίαρχο Πασχάλη Φιλούση να παραδίδει τη διοίκηση στον Ταξίαρχο Αριστείδη Νάκο, παρουσία του ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγου Δημήτριου Βακεντή, τηρώντας όλες τις στρατιωτικές τιμές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αλλαγής ηγεσίας σε μια τόσο νευραλγική μονάδα του Βορείου Αιγαίου.
Αμέσως μετά στην αίθουσα του Στρατηγείο της 88 ΣΔΙ στο Στρατόπεδο «Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη» συνεχίστηκε η εκδήλωση ο νέος Διοικητής, Ταξίαρχος Αριστείδης Νάκος, προσέφερε στον προκάτοχό του, Ταξίαρχο Πασχάλη Φιλούση, τον θυρεό της Ταξιαρχίας. Η κίνηση αυτή επισφράγισε την επιτυχή θητεία του απερχόμενου Διοικητή και την άριστη συνεργασία τους κατά τη διαδικασία ενημέρωσης για τα θέματα του νησιού.
Μια από τις πλέον συμβολικές στιγμές ήταν η παράδοση του λαβάρου του σχηματισμού, το οποίο συνοδευόταν από τις τρεις σημαίες των επιτηρητικών φυλακίων της Πλάκας, της Φυσίνης και του Αγίου Ευστρατίου αποτελώντας το πλέον ζωντανό ενθύμιο της αποστολής του στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ως τελευταία πράξη τιμής, στον απερχόμενο Ταξίαρχο παραδόθηκε ο επισείων του Διοικητού, συνοδευόμενος από τις εγκάρδιες ευχές όλου του προσωπικού της 88 ΣΔΙ για υγεία και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
ΠΗΓΗ: limnoslive.gr
