Του Ηλία Προύφα
Ένα πραγματικά συγκινητικό περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, στο Γ΄ Σώμα Στρατού.
Λίγη ώρα μετά την άφιξη του Αντιστράτηγου Κωστίδη – που προηγήθηκε εκείνης του Υφυπουργού – ένας υπαξιωματικός ζήτησε να τον συναντήσει προσωπικά. Όπως ο ίδιος τόνισε μπροστά σε παριστάμενους, ο σκοπός του ήταν να ευχαριστήσει τον Αρχηγό ΓΕΣ για την καθοριστική συμβολή του σε μια δύσκολη προσωπική υπόθεση.
Ο υπαξιωματικός είχε βρεθεί πέρυσι αντιμέτωπος με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, ενώ παράλληλα αδικήθηκε από το σύστημα, καθώς αποκλείστηκε αδικαιολόγητα από τις έκτακτες μεταθέσεις. Τα έγγραφα που κατείχε αποδείκνυαν την κρισιμότητα της κατάστασης και τελικά κινητοποίησαν την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ανέλαβαν προσωπική δράση, με τον τελευταίο μάλιστα να επικοινωνεί απευθείας με το στέλεχος.
Αν και σε προσωπικό επίπεδο δεν εξελίχθηκαν όλα όπως θα επιθυμούσε – ιδιαίτερα σε θέματα υγείας – ο υπαξιωματικός θεώρησε καθήκον του να αναγνωρίσει ότι, χάρη στην παρέμβαση του Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία. Η υπόθεσή του έλαβε τη δέουσα προσοχή και τελικά βρέθηκε λύση.
Έτσι, ένα χρόνο μετά, και παρά τα νέα προβλήματα που μεσολάβησαν, δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχηγό Υγείας, σε μια στιγμή που συγκίνησε όσους βρέθηκαν εκεί.