13.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Ενημερώνει παντού για το πολυνομοσχέδιο – Πρώτη φορά ημερίδα στη Σαμοθράκη

ΠΟΜΕΝΣ: Ενημερώνει παντού για το πολυνομοσχέδιο – Πρώτη φορά ημερίδα στη Σαμοθράκη

Του Ηλία Προύφα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) συνεχίζει με σταθερό και δυναμικό βηματισμό την εκστρατεία ενημέρωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιώντας σειρά ημερίδων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη προσπάθεια να ξεχωρίζει είναι ότι η Ομοσπονδία δεν επέλεξε να περιοριστεί – όπως θα ήταν εύκολο και επικοινωνιακά «βολικό» – μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Ξάνθη ή η Πάτρα.

Αντιθέτως, η ΠΟΜΕΝΣ επέλεξε να στραφεί και στις παραμεθόριες – ακριτικές περιοχές, δίνοντας έμφαση στους στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί και σηκώνουν καθημερινά το βάρος της αποστολής κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Η εκστρατεία ενημέρωσης που συνεχίζεται περιλαμβάνει δράσεις όχι μόνο σε μεγάλα νησιά, όπως η Μυτιλήνη, αλλά και σε μικρά, δυσπρόσιτα και απομονωμένα νησιά, όπως η Σαμοθράκη—εκεί όπου πραγματικά χτυπά ο παλμός της αποτροπής και της επιτήρησης.

Χθες, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Ηλία Κολλύρη, πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ημερίδα ενημέρωσης. Τα στελέχη που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το νέο πολυνομοσχέδιο, τις διατάξεις του και τις επόμενες ενέργειες που προγραμματίζει η ΠΟΜΕΝΣ για το επόμενο διάστημα.

Η παρουσία της Ομοσπονδίας σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Έβρου αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και στήριξης προς τα στελέχη που υπηρετούν στα σύνορα. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει στην πράξη ότι η ΠΟΜΕΝΣ δεν αρκείται σε λόγια, αλλά βρίσκεται δίπλα στους στρατιωτικούς όπου κι αν υπηρετούν – ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της χώρας.