13.3 C
Athens
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΛευκός Πύργος: «Ο Κολλύρης μίλησε με σχέδιο, όχι μόνο με αγανάκτηση»

Λευκός Πύργος: «Ο Κολλύρης μίλησε με σχέδιο, όχι μόνο με αγανάκτηση»

Του Ηλία Προύφα

Στη Θεσσαλονίκη, από το βήμα του Λευκού Πύργου, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, Ηλίας Κολλύρης, δεν περιορίστηκε σε καταγγελίες. Έθεσε μετρήσιμα αιτήματα, έβαλε στόχους και… έδειξε με το δάχτυλο την Πολιτεία.

«Δεν ζητάμε παραπάνω – αλλά δεν δεχόμαστε λιγότερα», τόνισε με νόημα, και η φράση αυτή ακούστηκε σαν όριο, σαν σαφής κόκκινη γραμμή απέναντι στην αδράνεια της Πολιτείας.

Στρατιωτικοί που παρακολούθησαν την ομιλία μίλησαν για «πιο ώριμο λόγο από ποτέ». Χωρίς να υποτιμήσει την αγανάκτηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ έδειξε ότι το ζητούμενο δεν είναι πια μόνο η διαμαρτυρία, αλλά η διεκδίκηση με σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις.

Για όσους ξέρουν να «διαβάζουν» πίσω από τις λέξεις, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: η ΠΟΜΕΝΣ περνάει σε μία νέα φάση. Από τα συνθήματα και τις συγκεντρώσεις, στη στοχευμένη διεκδίκηση και στην ουσιαστική πίεση προς την Πολιτεία.