13.3 C
Athens
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΚιλκίς: Εορτασμός του Προστάτη των Έφεδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα του Γότθου

Κιλκίς: Εορτασμός του Προστάτη των Έφεδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα του Γότθου

Ο εορτασμός του Αγίου Νικήτα του Γότθου, προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών, πραγματοποιήθηκε και φέτος με ένα διήμερο εκδηλώσεων γεμάτο λαμπρότητα  και κατάνυξη στον γεωστρατηγικής σημασίας χώρο του συνοριακού φυλακίου Δοϊράνης.

Ο Διοικητής της 71ης Ταξιαρχίαςμε τη συμμετοχή εθελοντών, στελεχών και στρατιωτών,φρόντισε για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του φυλακίου.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου τον εσπερινό και την αρτοκλασία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος π. Επιφάνειος Θεοδωρίδης και ο π. Χριστόδουλος Κοταΐδης, εφημέριος Δοϊράνης.Την τελετή παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Διοικητής της 71ης Ταξιαρχίας ταξίαρχος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος,ως εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ ΣΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Πολιτίδης,ο Διοικητής αστυνομικού σταθμού Δοϊράνης κ. Νικόλαος Χρυσουλίδης, ο διοικητής του 601 Τ.Π. Ανχης κ. Ζαχαρίας Σαββάκης, ο διοικητής του ΤΥΠ Ανχης κ. Μπούρας Κωνσταντίνος, οΠρόεδρος της ΕΑΑΣ Κιλκίς κ. Σπυρίδων Τσερτσίδης, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Έφεδροι Αξιωματικοί, αρκετοί προσκυνητές και ο «Έφεδρος της πίστης» π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος .Η  Φιλόλογος κ. Μελίνα Μιχαηλίδου παρουσίασε την βιογραφία του Αγίου. Στη λιτανεία την εικόνα κράτησαν εορτάζοντες φοιτητές.Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών. Ο π. Χριστόδουλος τίμησε τον κ. Ταξίαρχο προσφέροντας την εικόνα της Παναγίας.Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο της εκκλησίας.

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στη θεία λειτουργία παρευρέθηκαν: ο κ. Ταξίαρχος, οι δύο διοικητές των ταγμάτων καθώς και νεοσύλλεκτοι στρατιώτες.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Ταξίαρχο για την αμέριστη αρωγή του, στους επαγγελματίες των Μουριών Κώστα Ζερζελίδη, Σίμο Ορφανίδη και Νίκο Παναγιωτίδη και σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της γιορτής.