Η Περιφέρεια Ηπείρου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, τα Δασαρχεία και τους εθελοντές —με ιδιαίτερη μνεία στη Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας— για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν στην αντιμετώπιση των πρωτοφανών πυρκαγιών που έπληξαν πολλές περιοχές της Ηπείρου.
Η Περιφερειακή Αρχή επαίνεσε την αντοχή και την υπομονή των κατοίκων και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των ζημιών. Από την πρώτη στιγμή, ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στα μέτωπα, ενώ η Περιφέρεια παρείχε μηχανήματα έργου, υδροφόρες, στήριξη σε δήμους και ΔΕΔΔΗΕ για την προσωρινή ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων και συντόνισε δράσεις σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 8η Μεραρχία/Ταξιαρχία για τη διάθεση βαρέων εκσκαπτικών μηχανημάτων για αντιπυρικές εργασίες. Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε ότι, αν και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, οι ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες, εγκαταστάσεις και ηλεκτροδότηση είναι μεγάλες. Η πλήρης καταγραφή θα ξεκινήσει μετά την κατάσβεση των τελευταίων εστιών, ενώ οι ανακριτικές υπηρεσίες ερευνούν τις αιτίες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για σχεδόν ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών σε γειτονικές περιοχές.
Η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, ώστε η υπόλοιπη αντιπυρική περίοδος να κυλήσει χωρίς νέες καταστροφές.