<
13.3 C
Athens
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το ακραίο σενάριο για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα 2021

Το ακραίο σενάριο για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα 2021

Ένα ακραίο σενάριο για τη μετακίνηση εκτός νομού και το Πάσχα 2021 φαίνεται να είναι υπαρκτό.

Αν τελικά δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα 2021, είναι πιθανό να ζήσουμε ένα ακραίο σενάριο. 

Οι τουρίστες να κάνουν Πάσχα στα χωριά και στην ελληνική επαρχία και οι Έλληνες να μείνουν εγκλωβισμένοι μέσα σε διαμερίσματα.

Μπορεί το σενάριο αυτό να φαντάζει ακραίο, όμως είναι υπαρκτό. 

Αν δεν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, τότε θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να γυρνάνε ελεύθεροι οι τουρίστες στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι να μείνουμε αγκαλιά με τα SMS στα μπαλκόνια…

Μπορεί επίσημα ο Τουρισμός να ανοίγει στις 14 Μαΐου, αλ΄λα αυτό δεν αποκλείει τουρίστες με τσάρτερ (κάποιοι έρχονται) στα ελληνικά νησιά ή τουρίστες που θα μπαίνουν για οδικό τουρισμό από τη Ρουμανία και τα Βαλκάνια…

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νόμο, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως είναι νωρίς ακόμη και για μια συζήτηση πάνω στο ζήτημα .

Με βάση το παραπάνω, τίθεται εν αμφιβόλω το εάν τελικά θα μπορέσουν να γίνουν μετακινήσεις στην επαρχία για τον εορτασμό του Πάσχα. 

Συγκεκριμένο, το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να εξεταστεί από τους ειδικούς το αργότερο στις 23 Απριλίου, την Παρασκευή δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη Ρουμανία και με το βλέμμα στραμμένο στα σύνορα και τους βαλκάνιους γείτονες, οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις υγειονομικές εξελίξεις για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος μέσω του οδικού τουρισμού. Όπως λένε, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της τουριστικής αγοράς, είναι ικανός να δώσει μια μεγάλη ανάσα έστω και την τελευταία στιγμή, λόγω της ανεξαρτησίας που δίνει στον ταξιδιώτη το αυτοκίνητο. «Οι Βαλκάνιοι ομόθρησκοι γείτονές μας αρχικά περιμένουν το Ορθόδοξο Πάσχα για να έρθουν λίγες μέρες στην Ελλάδα, εκτός φυσικά από το καλοκαίρι. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

«Σε πρώτη φάση, αναμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στις 16 Απριλίου για τους Ρουμάνους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, τον οποίο συνόδεψα στο Βουκουρέστι. Το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση από τα τουριστικά γραφεία και τους μεμονωμένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και δη τη Βόρεια Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 1,4 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες, εκ των οποίων η πλειονότητα είχε προορισμό τη βόρεια Ελλάδα. Και ένα μέρος εξ αυτών να έρθει, θα είναι τεράστια ανάσα», επεσήμανε ο κ.Τάσιος.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργο Σταφυλάκη, το κλίμα για τους Ρουμάνους ήταν ιδιαίτερα θερμό μετά την ανακοίνωση του κ.Θεοχάρη, ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να υποδέχεται Ρουμάνους τουρίστες ήδη πριν από το Πάσχα και το γεγονός «ότι αποσαφήνισε τις προϋποθέσεις (σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό), οι οποίες διευκολύνουν όλους τους επισκέπτες και κατοχυρώνουν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για όλους». Σημαντικό ρόλο επίσης, σύμφωνα με τον κ.Σταφυλάκη, έπαιξε και η ανακοίνωση του κ.Θεοχάρη, ότι σταδιακά θα ανοίξουν όλες οι συνοριακές είσοδοι ως το καλοκαίρι με πρώτες αυτή του Προμαχώνα και της Νυμφαίας. «Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες απευθυνόμενοι στα ΜΜΕ, έδωσαν το «σήμα» στο κοινό ότι η αβεβαιότητα έληξε και οι κρατήσεις μπορούν πλέον να “απογειωθούν”», είπε ο κ.Σταφυλάκης.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr