13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Το ιερό κειμήλιο προήλθε από τον ιερό ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με επικεφαλής τον υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο υποδέχθηκε τμήμα του Τιμίου Σταυρού, προερχόμενο από τον ιερό ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, το οποίο εκτέθηκε σε προσκύνημα στον ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης στο στρατοπεδο «Παπάγου».

Το ιερό κειμήλιο μετέφερε ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης ενώ τιμές απέδωσε ολιγομελές άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων..

Ακολούθησε προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού από το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο υπουργείο και στα Γενικά Επιτελεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του στελέχους κορονοϊού “Covid-19” και την αποφυγή του συνωστισμού.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αμύνης, Ο Θαυματουργός Τίμιος Σταυρός από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού τέθηκε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στο χώρο του Αρχηγείου των Ενόπλων δυνάμεων, στο στρατόπεδο «Παπάγου».

Το ιερό κειμήλιο μετέφερε ο ιερέας π. Δημήτριος Λουπασάκης ενώπιον ολιγομελούς τμήματος αποδόσεως τιμών. Στην υποδοχή συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Μετά την υποδοχή Του Τιμίου Σταυρού, διαβάστηκε μία δέηση και ακολούθως τοποθετήθηκε για προσκύνημα τόσο από την ηγεσία αλλα και από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου.

Ο πατέρας Δημήτριος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση και ευχήθηκε εγκάρδια αυτή η επίσκεψη του Ιερού αυτού Συμβόλου, να είναι πηγή δύναμης και βοήθειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ : https://www.ekklisiaonline.gr