13.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤαλαιπωρία Καρκινοπαθούς Στρατιωτικού. Ζητείται Παρέμβαση!

Ταλαιπωρία Καρκινοπαθούς Στρατιωτικού. Ζητείται Παρέμβαση!

(Φωτό αρχείου)

ΠΡΟΣ:       Π.Ο.Ε.Σ.                                                                                    Αρ. πρωτ.: 257  

                                                                                                                       Ξάνθη, 24 Μαρ 23

ΚΟΙΝ.:       Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

                   Βουλευτές Ξάνθης                                                                   

ΘΕΜΑ:      Προσωπικό – Διοικητικά (Μη Έκδοση Φύλλων Πορείας Καρκινοπαθούς Συναδέλφισσας)

            Προσφάτως, περιήλθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ένωσής μας επιστολή συναδέλφισσάς μας, η οποία μεταφέρει την πικρία, στενοχώρια και έντονη απογοήτευση που νιώθει για τη Στρατιωτική Υπηρεσία, εξαιτίας του τρόπου αντιμετώπισής της.

            Ειδικότερα, η εν λόγω συναδέλφισσα διαγνώστηκε με δύο καρκίνους, προχώρησε σε τρία χειρουργεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) και λαμβάνει σειρά θεραπειών για την αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένείας της. Την παρούσα περίοδο διανύει μακρά αναρρωτική άδεια, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγκάζεται να μετακινείται από τον τόπο διαμονής της στην πόλη των Αθηνών, προκειμένου να παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του 401 ΓΣΝΑ η πορεία της υγείας της.

            Για τις εν λόγω μετακινήσεις (από τον τόπο διαμονής της στο 401 ΓΣΝΑ και αντίστροφα) δικαιούται φύλλο πορείας από το Φρουραρχείο το οποίο την παρακολουθεί, πλην όμως δεν της χορηγείται, με τη δικαιολογία-υπόδειξη να απευθυνθεί σε δημόσια υγειονομική δομή της περιοχής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι αυτή δεν υφίσταται στη συγκεκριμένη περιοχή! Μάλιστα, την ημέρα που έπρεπε να βρίσκεται στο 401 ΓΣΝΑ για μία σειρά εξετάσεων και απευθύνθηκε στο Φρουραρχείο της για χορήγηση φύλλου πορείας, διατάχθηκε να προσκομίσει από τον τοπικό αρμόδιο στρατιωτικό ιατρικό φορέα βεβαίωση ότι οι εν λόγω εξετάσεις (ακτινοθεραπείες, αξονικές και μαγνητικές κλπ) δεν πραγματοποιούνται στην περιοχή. Πέραν του ότι κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι δεν προβλέπεται, υποβλήθηκε σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, σαν να πρόκειται για «καψόνι»!!!

            Πλέον των παραπάνω, η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2022 δεν έχει λάβει ουδεμία οικονομική αποζημίωση, ενώ αριθμός φύλλων πορείας που δικαιούται δεν έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση! Ακόμα και σε κίνησή της που αφορούσε σε ακτινοθεραπείες 38 ημερών, προτάθηκε η αποζημίωσή της μόνο για τις ημέρες μετακίνησής της!

            Κλείνοντας, σας μεταφέρουμε αυτολεξεί τον επίλογο της συναδέλφισσά μας: «Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ενώ πρέπει να αντιμετωπίσω την πάθησή μου, τις παρενέργειες των θεραπειών, τα έξοδα για φάρμακα κλπ, καλούμαι να απολογούμαι γιατί αρρώστησα και πρέπει να πάω στο 401 ΓΣΝΑ, γιατί δεν πάω σε δημόσιο ιατρικό φορέα με 3 μήνες αναμονή και χωρίς τα απαραίτητα αντιδραστήρια πυρηνικής ιατρικής και γιατί αιτούμαι τη χορήγηση φύλλου πορείας. Παρακαλώ για την εξέταση του σοβαρού αυτού θέματος και την κατάλληλη προώθησή του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

            Κατόπιν των παραπάνω κι επειδή το λιγότερο που περιμέναμε από την Πολιτεία απέναντι σε τέτοιες δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις είναι η συμπαράσταση και όχι η αδικία, η απαξίωση και η αναλγησία, παρακαλούμε για την κατά την αρμοδιότητά σας παρέμβαση ανάδειξης του θέματος.

            Τα στοιχεία της συναδέλφισσάς μας είναι στη διάθεση των αρμόδιων φορέων, εν είδει θεραπείας και όχι τιμωρίας εξαιτίας της δημοσιοποίησης του τιτάνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει.

            Οι κ.κ. βουλευτές, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
   
Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης
Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)
τηλ. 6947401286 τηλ. 6932572880