13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣτα ΚΑΑΥ θα πρέπει να εισέρχονται μόνο οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές...

Στα ΚΑΑΥ θα πρέπει να εισέρχονται μόνο οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους

Του Ηλία Προύφα

Στα ΚΑΑΥ θα πρέπει να εισέρχονται μόνο τα εν ενεργεία στελέχη και οι οικογένειές τους, οι απόστρατοι αξιωματικοί, το πολιτικό προσωπικό, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και κανείς άλλος.

Είναι ένας καθαρά στρατιωτικός χώρος, όπως τα πρατήρια και οι ΛΑΦ, που για τα ”ευεργετήματα” αυτά, όπως κάποιοι τα χαρακτηρίζουν στην ”πολιτική ζωή”, οι στρατιωτικοί έχουν από το μισθό τους, κάθε μήνα κρατήσεις.

Οι θερινές εγκαταστάσεις είναι περιορισμένης χωρητικότητας και σε φουλ σεζόν περιόδους, ίσα – ίσα που επαρκούν για τα στελέχη του Στρατού, που δεν μπορούν να βρουν ξαπλώστρα ή τραπέζι στα εστιατόρια.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο στάθηκε η αναφορά στη ΒτΕ, Βουλευτή Θεσσαλονίκης, ο οποίος επικαλούμενος ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ζητά να εισέρχονται στα ΚΑΑΥ και οι Αστυνομικοί.

Γιατί κύριε Βουλευτά να εισέρχονται οι Αστυνομικοί; Γιατί να μην εισέρχονται οι Νοσοκόμοι, οι Αρτοποιοί και οι Γιατροί;

Όλοι έχουν πληγεί οικονομικά όπως επικαλείστε, όχι μόνο οι Αστυνομικοί, οι οποίοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση εισέρχονταν στα ΚΑΑΥ άτυπα, λόγω αμοιβαίων αισθημάτων συναδελφικότητας.

Γιατί αυτό να κατοχυρωθεί νόμιμα; Το ότι τους γινόταν μια εξυπηρέτηση δε σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει και επίσημα. Με αυτή τη λογική ποιος μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση, ότι εάν η είσοδος των Αστυνομικών κατοχυρωθεί νόμιμα, δε θα ζητήσουν αύριο και κάποιο αριθμό οικημάτων να παραθερίζουν, το οποίο εάν συμβεί θα είναι εις βάρος των στελεχών του ΣΞ;

Επίσης ο μικρός αριθμός αστυνομικών που επικαλείται ο Βουλευτής Κούβελας και οι Αστυνομικοί, ότι εισέρχονται, ποιος αποκλείει ότι εάν η είσοδος κατοχυρωθεί νόμιμα, δε θα γίνει μεγάλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα στελέχη του Στρατού;

Αν είναι να εισέλθει κάποιος με οικονομικά κριτήρια, ας δώσουν πρόσβαση σε οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά.

Όσο και αν γινόμαστε δυσάρεστοι στη συμπαθή κατηγορία των Αστυνομικών, τα ΚΑΑΥ είναι μόνο για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και για κανέναν άλλο.

Ο καθένας στις εγκαταστάσεις του!

Ακολουθεί η αναφορά στη ΒτΕ.

Αναφορά (3049/11-06-2021) προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε, ο Βουλευτής της ΝΔ Κούβελας Δημήτριος αναφορικά με το θέμα: «Δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ»

Ειδικότερα:

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κούβελας, κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.Θ), με την οποία ζητούν να επιτραπεί στους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους η ελεύθερη είσοδος στα στρατιωτικά ΚΑΑΥ (Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας). Πιο συγκεκριμένα, η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την είσοδο των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ, παρόλο που στο παρελθόν επιτρεπόταν. Για το λόγο αυτό κάποιοι αστυνομικοί είχαν μέχρι σήμερα άτυπη πρόσβαση εκεί, στα πλαίσια των αμοιβαίων αισθημάτων συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που διακατέχει τα σώματα ασφαλείας.

Πλέον ζητούν να μπορούν νόμιμα και επίσημα να έχουν ελεύθερη είσοδο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, κάνοντας χρήση της παραλίας, των χώρων αναψυχής και σίτισης, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Νομίζω ότι είναι ένα αίτημα δίκαιο που μπορεί να επιλυθεί, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που έπληξαν και τους αστυνομικούς, αλλά και του μικρού αριθμού αστυνομικών που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος.