13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣΞ: Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των νέων οπλιτών στα κέντρα νεοσυλλέκτων

ΣΞ: Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των νέων οπλιτών στα κέντρα νεοσυλλέκτων

Την Παρασκευή 24 Μαϊου 2024, ημέρα ολοκλήρωσης της κατάταξης των νεοσύλλεκτων (Ν/Σ) οπλιτών, ο κ. ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπολομύτη και τον Διοικητή IV Μεραρχίας Πεζικού “Πελοπόννησος” – Διοίκηση Κέντρων (ΔΙΚΕ) Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή, επισκέφθηκε το 2/39 ΣΕ – ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Η κατάταξη των Ν/Σ ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στα Κέντρα Εκπαίδευσης (ΚΕΝ), τον ∆ιοικητικό Έλεγχο των οποίων – κατά το µεγαλύτερο µέρος – ασκεί η ∆ΙΚΕ (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»), µε έδρα την Τρίπολη.
Στόχος, ήταν σύμφωνα με τις εντολές και κατευθύνσεις του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, η οµαλή και σύντοµη ένταξη των Ν/Σ στο στρατιωτικό περιβάλλον, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αρετές και ικανότητες που έχουν τα Ελληνόπουλα, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αντιληφθούν ότι η θητεία είναι τιµή, προσφορά στην Πατρίδα, ηθική υποχρέωση στους ήρωες προγόνους µας.

Παράλληλα, παρέχονται οι πρώτες βασικές στρατιωτικές γνώσεις σε ατοµικό και οµαδικό επίπεδο, ώστε σε µικρό χρονικό διάστηµα να δώσουν τον Ιερό Όρκο, υπερήφανοι που φέρουν το Ελληνικό εθνόσηµο στο µέτωπο και έτοιµοι να συνεχίσουν την προκεχωρηµένη εκπαίδευση για να καταστούν ικανοί µαχητές.


Στα ΚΕΝ, από Καλαµάτα µέχρι Λαµία και από Μεσολόγγι µέχρι Αυλώνα, ο ∆ιοικητής ∆ΙΚΕ (IV ΜΠ) Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, με τους Διοικητές των ΚΕΝ, καλωσόρισε τους Ν/Σ και παρακολούθησε τη διεξαγωγή της κατάταξης.