13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣε ετοιμότητα οι ΕΔ για το ενδεχόμενο “ατυχήματος” σε Έβρο και Αιγαίο...

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ για το ενδεχόμενο “ατυχήματος” σε Έβρο και Αιγαίο παρά τον κορωνοϊό

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας έχουν δώσει εντολές για συνέχιση της υψηλής ετοιμότητας, για το ενδεχόμενο αποτροπής τυχόν “ατυχημάτων” από νέα επεισόδια σε Έβρο και Αιγαίο.

Υπό το πρίσμα της απειλής από το νέο κορωνοϊό, απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτήρηση και αποτροπή στα σύνορα πρέπει να διατηρηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Παρά το γεγονός πως η κατάσταση στον Έβρο και το Αιγαίο έχει σχεδόν εξομαλυνθεί, οι διαταγές προς όλες τις μονάδες των ΕΔ αναφέρουν συνέχιση των “αυξημένων μέτρων επιτήρησης και αποτροπής στην περιοχή του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου“. Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μεταξύ των στελεχών, έχουν εκπονήσει σχετικές οδηγίες, και γίνεται προμήθεια υλικών όπως αναπνευστήρες για το 251 ΓΝΑ, αντισηπτικών κτλ, με το σκεπτικό να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα.

ΠΗΓΗ: https://www.ptisidiastima.com/greek-armed-forces-on-alert-in-evros-and-aegean/?fbclid=IwAR0yJC6_VbyEFfkQGp4LpRnx7vfw9_lUyOopr8n4ZT29E6i2EzLYiHQJsgA