13.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Π.Ο.Ε.Σ. - Κοστολόγηση/Τιμολόγηση των εργασιών που παρέχουν οι στρατιωτικοί πέραν των καθηκόντων...

Π.Ο.Ε.Σ. – Κοστολόγηση/Τιμολόγηση των εργασιών που παρέχουν οι στρατιωτικοί πέραν των καθηκόντων τους

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 1540

Πίνακας αποδεκτών Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Κοστολόγηση/Τιμολόγηση από τη Διάθεση Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. Φ.800/273660/Σ.1873/31.3.2020 (ΦΕΚ Β΄ 1376, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων)

β.Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/25.6.2020 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1028/29.6.2020 έγγραφό μας

δ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1058/03.7.2020 έγγραφό μας

ε. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1132/22.7.2020 έγγραφό μας

στ Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1266/08.9.2020 έγγραφό μας

ζ. Ερώτηση υπ΄ αριθμ. 9711/11.9.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

η. Απάντηση Φ.900α/2724/17304/14.10.2020 ΥΠΕΘΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το (στ) σχετικό έγγραφό μας, σε συνέχεια των (β) έως και (ε) ομοίων, είχαμε εκφράσει την αντίρρησή μας στη διάθεση στρατιωτικών (αξκών – υπξκών υγειονομικού) για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες, ζητώντας να εφαρμοστεί υπάρχουσα υπουργική απόφαση και να διεκδικηθούν τα κανονιστικώς προβλεπόμενα δεδουλευμένα από τη διάθεση του ως άνω προσωπικού.

Το ως άνω έγγραφό μας στάθηκε η αφορμή για τη (ζ) σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Σερρών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Κωνσταντίνος Μπούμας, επί της οποίας, με την (η) σχετική απάντησή σας, μεταξύ των άλλων γνωρίσατε ότι, όσον αφορά στο νομικό καθεστώς της διάθεσης προσωπικού, διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 55 παράγραφος 4 του ΝΔ 721/1970 (Α’ 251), σύμφωνα με τις οποίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες, προς εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών.

Πράγματι στο απαρχαιωμένο πλέον και ισχύον από το 1970 (;) νομοθετικό διάταγμα της μαύρης εκείνης κυβέρνησης, που επικαλείστε, αναγράφεται μεταξύ των άλλων ότι οι Μονάδες, Υπηρεσίες και Εκμεταλλεύσεις εκάστου Κλάδου δύνανται, προς εξυπηρέτηση μνημονευομένων σε αυτό σκοπών, να διαθέτουν σε τρίτους αγαθά της ιδίας αυτών παραγωγής, υπηρεσίες, ως και υλικά και εφόδια πάσης φύσεως, που ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο και ευρίσκονται στη διάθεση αυτών, πλην όμως η διάθεση αυτή ενεργείται με απόφαση του Υπουργού (δηλαδή υμών) και οι τιμές πώλησης των διατιθέμενων αγαθών, ως και οι καταβαλλόμενες αποζημιώσεις για την παροχή υπηρεσιών, καθορίζονται εκάστοτε και κατά περίπτωση με απόφαση.

Με την (α) σχετική κοστολογήσατε/τιμολογήσατε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με το (γ) σχετικό έγγραφό μας είχαμε ζητήσει η παροχή κάθε είδους υπηρεσία προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς άλλους φορείς, πέραν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να αμείβεται, ενεργοποιώντας την υπουργική απόφαση, η οποία δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Κατόπιν των ανωτέρω θα ήταν ευχής έργον να δημοσιοποιήσετε, τουλάχιστον από αναλήψεως των καθηκόντων σας, τα αριθμητικά εκείνα στοιχεία από τα οποία θα προκύπτουν:

– Οι ώρες που εργάσθηκαν Έλληνες στρατιωτικοί σε άλλες εργασίες, πέραν των αμιγώς υπηρεσιακών τους καθηκόντων (ιδίως σε hot – spots, αεροδρόμια, λιμάνια, πύλες εισόδου, ως οδηγοί λεωφορείων για μετακίνηση ΑμεΑ κλπ).

– Από ποιον φορέα ζητήθηκε η συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

– Ποιο το κόστος για την ως άνω διάθεση (σε εργατοτώρες) και

– Εάν καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά, βάσει της δικής σας απόφασης και σε ποιο λογαριασμό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και επίλυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΤσουκαράκης ΑνέστηςΣυνταγματάρχης (ΣΔΓ)6974365800Ο Γεν. ΓραμματέαςΚατσανεβάκης ΙωάννηςΕπισμηναγός (ΥΑΔ)6983503514

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για Ενέργεια

ΥΕΘΑ

Αποδέκτες για Πληροφορία

ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

Π.Ο.Ε.Σ.

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες