13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠρόεδρος του ΕΛΚΑΚ ο αντιναύαρχος ε.α. Π. Λυμπέρης

Πρόεδρος του ΕΛΚΑΚ ο αντιναύαρχος ε.α. Π. Λυμπέρης

Oαντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίστηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια πρόεδρος του υπό σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ).

Ο κ. Λυμπέρης δεν είναι άγνωστος στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν ο αρχηγός Στόλου κατά την περίοδο ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2023, όταν η ένταση στο Αιγαίο ήταν αισθητή, με αποκορύφωμα την κρίση του «Ορούτς Ρέις», όπου το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στη θάλασσα.Mute

Η αποστρατεία του κ. Λυμπέρη και άλλων στελεχών της ηγεσίας του Π.Ν. τον Ιανουάριο του 2023 ήταν μια κίνηση επιδείνωσης της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας εκείνης της εποχής στο εσωτερικό του κλάδου. Η ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Λυμπέρη αποτελεί και ένα σήμα προς το Π.Ν. για τη βαρύτητα που δίνει η πολιτική ηγεσία και στη ναυτική διάσταση της καινοτομίας, η οποία τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ενσωματωθεί στα νέα συστήματα και να κινηθεί με ταχύτητα σε έναν τομέα στον οποίο η τουρκική βιομηχανία διατηρεί προβάδισμα.