13.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική του ΝΝΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική του ΝΝΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), όπου εγκαινίασε τους ανακαινισμένους χώρους της Καρδιολογικής Κλινικής και της πτέρυγας νοσηλείας 3Β.

Οι εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού των υγειονομικών υποδομών της Καρδιολογικής Κλινικής και της πτέρυγας νοσηλείας 3Β του ΝΝΑ, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», Υποναυάρχου ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παρίσταμαι σήμερα στην τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ).

Η διαρκής αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, βρίσκεται στην «καρδιά» των προτεραιοτήτων της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Αυτό όχι μόνο διότι θεωρούμε πως η ύπαρξη άριστα οργανωμένων υγειονομικών υποδομών συνιστά απολύτως αναγκαίο προαπαιτούμενο για το αξιόμαχο του στρατεύματος, αλλά και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το προσωπικό μας, ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που σε καθημερινή βάση δίνει  «τον αγώνα τον καλό» για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της πατρίδας, αξίζει μόνο το καλύτερο!

Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τα στελέχη του Υγειονομικού μας, που μοχθούν νυχθημερόν για να σώσουν ζωές και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών τους. Ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας όπου δοκιμάστηκαν τα όρια των Υγειονομικών δομών της Χώρας, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και προσφορές προς το κοινωνικό σύνολο έρχονται να συμπληρώσουν την Πολιτεία δίνοντας λύσεις σε επιτακτικά προβλήματα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες στο Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη», και προσωπικά στον Υποναύαρχο επί τιμή, κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, με δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση της Καρδιολογικής κλινικής και της Πτέρυγας 3Β του ΝΝΑ. Ο κύριος Λασκαρίδης, με την πλούσια, συνεπή και ανιδιοτελή στήριξή του στο έργο του Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαιώνει ότι ανήκει στην τάξη των ευπατρίδων αυτών εφοπλιστών που βρίσκονταν πάντοτε στην πρωτοπορία των αγώνων του Έθνους για τη διατήρηση αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων. Εκ μέρους της πατρίδας, δεχτείτε, κ. Ναύαρχε,  τις θερμές μου ευχαριστίες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και όσους άλλους συνείσφεραν στην υλοποίηση αυτού του έργου για τα Στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Διευθυντής του ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Λάμπρος Μπιλάλης και ο δωρητής Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, η Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα κ. Julie Lymberopulos,οπρώην Υπουργός Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Χηνοφώτης ΠΝ, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ Ναύαρχοι ε.α. Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΝΝΑ.