13.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟργή για τις σέξι πόζες στρατιωτικής εκπροσώπου της Ουκρανίας στο Παρίσι εν...

Οργή για τις σέξι πόζες στρατιωτικής εκπροσώπου της Ουκρανίας στο Παρίσι εν καιρώ πολέμου

Σκάνδαλο έχουν προκαλέσει στην Ουκρανία οι σέξι αναρτήσεις επίδειξης μιας πολυτελούς ζωής από εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, τη στιγμή που συνάδελφοί της «μάχονται και σκοτώνονται στο μέτωπο».

Η εκπρόσωπος του νότιου περιφερειακού γραφείου της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, Ιβάνα Πλαντόφσκα (φωτογραφία, επάνω, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ξέρει πώς να ζει πολυτελώς, γράφει η ουκρανική pravda για το σκάνδαλο που προκάλεσαν οι διακοπές της εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Αναψε φωτιές

Η εκπρόσωπος Τύπου επιδεικνύει με προκλητικό τρόπο τη λαμπερή καθημερινότητά της, με αναρτήσεις της στο Instagram και στο Facebook, ανάβοντας φωτιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες των οποίων εκφράζουν την οργή τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Πλαντόφσκα συνήθιζε να επιδεικνύει τις διακοπές της στα θέρετρα, με τις αμφιλεγόμενες φωτογραφήσεις της, μεταξύ των οποίων μια με Mercedes που αντί γι’ αριθμό κυκλοφορίας έχει τ’ όνομά της: «IVANKA», σημειώνει η pravda (φωτογραφία, κάτω).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η εκπρόσωπος Τύπου διέγραψε το προφίλ της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, από τα οποία οι χρήστες αντλούσαν τις επίμαχες φωτογραφίες της, που ανάρτησε την Πρωτοχρονιά αλλά και το προηγούμενο διάστημα.

«Να γνωριστούμε. Ivanna Plantovska, υπεύθυνη Τύπου του Νότιου Περιφερειακού Γραφείου της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας της Ουκρανίας. Αξιωματικός της Συνοριακής Υπηρεσίας εμπόλεμης χώρας» γράφει στο οργισμένο μήνυμά του στο Facebook ο δικηγόρος Maksym Zhuravlyov και προσθέτει:

«Η λέξη “αδέρφια” είναι ακατάλληλη»

«Για άλλη μια φορά: αξιωματικός μιας εμπόλεμης χώρας. Ζει όμορφα και ξεκουράζεται στο εξωτερικό εν μέσω των πιο σκληρών μαχών, όταν τα αδέρφια και οι αδερφές της υπερασπίζονται με το αίμα τους την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Αν και σε αυτή την περίπτωση η λέξη “αδέρφια” είναι ακατάλληλη.

«Συνιστά ανίατη ασθένεια»

»Το ερώτημα δεν είναι καν αν το εισόδημά της ως δημοσίου υπαλλήλου συμπίπτει με έναν πολυτελή τρόπο ζωής (αν και αυτό συμβαίνει). Το ερώτημα είναι ότι η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του πολέμου ενώ βρίσκεσαι σε τέτοια υπηρεσία συνιστά ανίατη ασθένεια. Ελπίζω να βγουν τα σωστά οργανωτικά συμπεράσματα. Δεν χρειάζεται σε αυτήν την υπηρεσία».

«Δημοσιοποίησε μια φωτογραφία από το Παρίσι, καθώς και φωτογραφίες από τα θέρετρα όπου υποδέχθηκε το νέο έτος 2023. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος επειδή διεξάγεται πόλεμος μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία», γράφει ο δημοσιογράφος Kostyantyn Andriychuk.

«Η υπηρεσία αντέδρασε άμεσα»

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της DPSU, της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται η κα Πλαντόφσκα, σε σχόλιο που του ζητήθηκε από την Ukrainian Pravda, η υπηρεσία έχει ήδη επιληφθεί του θέματος, μετά τα δημοσιεύματα.

«Δεν έχω δικαίωμα να σχολιάσω την προσωπική ζωή των στρατιωτικών της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι υπόθεση όλων. Ωστόσο, μπορώ να σημειώσω ότι σχετικά με την υπόθεση που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την στρατιωτικό μας στην Οδησσό, η υπηρεσία αντέδρασε άμεσα» τόνισε ο εκπρόσωπος Αντρίι Ντεμτσένκο.

«Η απόφαση, ειδικότερα, θα αφορά τη θέση της περαιτέρω στην υπηρεσία και την άσκηση των καθηκόντων της. Ολα θα αντιμετωπιστούν εντός του πλαισίου της νομοθεσίας», επισήμανε.

«Απαράδεκτη»

Και συμπλήρωσε: «Μπορώ να σημειώσω ξεχωριστά: είναι πραγματικά ατυχές για εμάς που κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν οι περισσότεροι σύντροφοί μας με όπλα στα χέρια υπερασπίζονται τη χώρα και πεθαίνουν γι’ αυτήν, υπάρχουν και εκείνοι στις τάξεις μας οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή αποκλειστικά στην προσωπική τους ζωή, δείχνοντας την ίδια στιγμή σαν να καμαρώνουν γι’ αυτό.

»Επιπλέον, αυτού του είδους η επίδειξη είναι αντίθετη με τους ηθικούς κανόνες και απαράδεκτη σε καιρό πολέμου. Ολα θα κριθούν δίκαια».