13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝόμος περί προμηθειών: Τα γυρνάει τώρα ο Παναγιωτόπουλος

Νόμος περί προμηθειών: Τα γυρνάει τώρα ο Παναγιωτόπουλος

Νόμος περί προμηθειών: Τα γυρνάει τώρα ο Παναγιωτόπουλος – Θα έρθουν διορθωτικές κινήσεις αλλά όχι αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου

Δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις στο νόμο περί προμηθειών.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ Δελφών την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις στο νόμο περί προμηθειών ο οποίος γίνεται εμπόδιο στην γρήγορη υλοποίηση εξοπλιστικών. Δεν θα αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο, υποστήριξε  αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις με σκοπό τη βελτίωσή του.

Η θέση αυτή είναι διαφορετική από τις προγραμματικές του δηλώσεις που έγιναν στις 22 Ιουλίου στην Βουλή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είχε προαναγγείλλει ότι θα αναθεωρηθεί ο νόμος ώστε να εξασφαλίζεται διαφάνεια χωρίς εντυπώσεις ψευδοδιαφάνειας.

Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει ως «τρίτο άξονα» στις προγραμματικές του δηλώσεις:

«Εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Κύρια παρέμβαση θα είναι η αναθεώρηση του νόμου περί προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλου του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλίζεται από τη μία η απαραίτητη διαφάνεια, χωρίς εντυπώσεις ψευδοδιαφάνειας, όσο και η αναγκαία ευελιξία, από την άλλη στο σύστημα προμηθειών, σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Φαίνεται ότι τώρα, δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  θεωρεί πως ο νόμος εξασφαλίζει την απαραίτητη διαφάνεια και προχωράει σε απλές διορθωτικές κινήσεις…

ΠΗΓΗ: armyvoice.gr