13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΜια δίκαιη αναγνώριση για τον Νίκο Δένδια

Μια δίκαιη αναγνώριση για τον Νίκο Δένδια

Η συμβολή του Νίκου Δένδια για τη χθεσινή επιτυχία, να εκλεγεί η Ελλάδα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μόνο μικρή δεν είναι.

Η επιτυχία να εκλεγεί η Ελλάδα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (συγκεντρώνοντας 182 ψήφους στη σχετική ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού) δεν χρεώνεται αποκλειστικά στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ναι, αυτός τυπικά την πιστώνεται, διότι αυτός έχει τώρα το χαρτοφυλάκιο του υπ. Εξωτερικών, αλλά αν πρέπει να είμαστε πραγματικά δίκαιοι και να αποδώσουμε σε κάποιον τα εύσημα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Δένδια.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2023 ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός Εξωτερικών, όργωσε τον πλανήτη, κάνοντας περισσότερα από 1 εκατ. 200 χιλιόμετρα – τον αριθμό έχει αποκαλύψει ο ίδιος – επισκεπτόμενος δεκάδες χώρες, αρκετές εκ των οποίων επισκέφθηκε για πρώτη φορά Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Δένδιας εξασφάλισε πάνω από 120 δεσμεύσεις για τη στήριξη της υποψηφιότητας και μακάρι οι επαφές του να έχουν αποτέλεσμα και για τις δύο άλλες υποψηφιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη, για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης.

Α.Ο.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr