13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜε ενέργειες Παναγιωτόπουλου: Λύνεται επιτέλους το θέμα με την καταβολή του ΒΟΕΑ...

Με ενέργειες Παναγιωτόπουλου: Λύνεται επιτέλους το θέμα με την καταβολή του ΒΟΕΑ που αφορά χιλιάδες Στρατιωτικούς

Του Ηλία Προύφα

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι στρατιωτικοί, λύνεται με μετά από ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πρόκειται για το φλέγον θέμα της χορήγησης του βοηθήματος επαγγελματικής αυτοτέλειας τέκνων στρατιωτικών, από το ΜΤΣ, για το οποίο η δραστήρια ΕΣΠΕ Ηπείρου είχε φροντίσει να αναδειχθεί και κοινοβουλευτικά.

Οι δεσμεύσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου, γίνονται πράξη, κάτι που αποτυπώνεται και στις πανελλήνιες δημοσκοπήσεις, όπως η χθεσινή της Βεργίνα Τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατέχει την πρώτη θέση αποτελεσματικότητας στην κυβέρνηση.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΣΠΕ Ηπείρου:

Λύνεται επιτέλους το θέμα με την καταβολή του ΒΟΕΑ που αφορά χιλιάδες Στρατιωτικούς .Δειτε την απάντηση του ΥΠΕΘΑ στην επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Φ.900α/4894/17627 Αθήνα, 23 Μαρτίου 2021 Σελίδα: Μία (1)

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Αναφορά 1625/26-02-2021 της Βουλής των Ελλήνων

            Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Χορήγηση Βοηθήματος Επαγγελματικής Αυτοτέλειας Τέκνων Στελεχών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού», σας γνωρίζω ότι η συγκροτηθείσα επιτροπή, στην οποία αναφέρεστε, ολοκλήρωσε ήδη το έργο της και στην παρούσα φάση βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, με το οποίο καθορίζεται ο νέος αριθμός μεριδίων των μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθεί με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ύψος του χορηγούμενου ΒΟΕΑ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

          ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ