13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚρίσεις ΣΞ: Η αγωνία των Αντιστράτηγων τάξης '87 και οι κερδισμένοι Αντιστράτηγοι...

Κρίσεις ΣΞ: Η αγωνία των Αντιστράτηγων τάξης ’87 και οι κερδισμένοι Αντιστράτηγοι Παπασταθόπουλος και Καπραβέλος

Του Ηλία Προύφα

”Ξεκλήρισμα” της τάξης ’87 από το Ανώτατατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ), αναμένεται στην περίπτωση της προαγωγής στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ως αντικαταστάτη του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ή της αποστρατείας του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.

Στην περίπτωση αυτή εάν δεν προαχθεί στη θέση του ΑΓΕΣ, ο σημερινός ΓΕΠΣ και συμμαθητής του Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και ισχύσει το σενάριο των τελευταίων ημερών με ΑΓΕΣ, τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη τότε αναπόφευκτα θα συμβεί το παρακάτω.

Ο Αντιστράτηγος Χούπης θα πρέπει να επιλέξει ένα συμμαθητή του για Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και οι υπόλοιποι συμμαθητές να δουν την πόρτα της εξόδου. Έτσι είθισται και έτσι πρέπει ο Αρχηγός να έχει ένα συμμαθητή στο ΑΣΣ.

Δεν μπορεί να είσαι αρχηγός επιτελείου και να έχεις διοικητές μείζονων σχηματισμών αξιωματικούς με τους οποίους ”έπαιζες σφαλιάρες και έβγαινες εξόδους” στα χρόνια της σχολής Ευελπίδων.

Η σειρά λοιπόν των Αντιστρατήγων της τάξης ’87 είναι η εξής:

Δημήτριος Χούπης

Ιωάννης Τσιόπλος

Γεώργιος Κωστίδης

Δημόκριτος Κωνσταντάκος

Σωτήριος Κωστάκογλου

Από τους παραπάνω εκτός του αρχηγού ένας κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει, με την επιλογή, από όλες τις απόψεις, να είναι δύσκολη…

Όσον αφορά τους ευνοούμενους στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο Αντιστράτηγοι της τάξεως ’88 που έχουν μέλλον.

Πρόκειται για τον Πυροβολητή Σταύρο Παπασταθόπουλο και τον Καταδρομέα Πάρι Καπραβέλο…