<
13.3 C
Athens
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ Η Elbit Systems και η Roboteam παρουσιάζουν το ROOK: Νέο μη-επανδρωμένο επίγειο...

Η Elbit Systems και η Roboteam παρουσιάζουν το ROOK: Νέο μη-επανδρωμένο επίγειο όχημα 6Χ6 πολλαπλών φορτίων

ΗElbitSystemsκαι η Roboteamπαρουσίασαν το ROOK, ένα στρατιωτικό μη-επανδρωμένο επίγειο όχημα 6Χ6 πολλαπλών ωφέλιμων φορτίων (UnmannedGroundVehicle – UGV) που διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και ενσωματωμένη σουίτα αυτονομίας, προσφέροντας έναν συνδυασμό μεγαλύτερης χωρητικότητας, βελτιωμένης κινητικότητας στις μανούβρες και απαραίτητης ευελιξίας στο πεδίο, βασικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μιας αποστολής.

Η ανάπτυξη του νέουROOK UGVαποτελεί απόρροια της επιχειρησιακής εμπειρίας που αποκτήθηκε μέσω της εγκατάστασης των συστημάτων 4×4 PROBOT UGV σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου.Μπορείτε να δείτε ROOK UGV σε δράση εδώ

Το ROOKσχεδιάστηκε ως ρομποτική πλατφόρμα UGV σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα Στρατιωτικά Πρότυπα, εφαρμόζοντας τη δομή ‘ModularBox’ που επιτρέπει την αντικατάσταση εξαρτημάτων στο πεδίο χωρίς την ανάγκη για εξειδικευμένο τεχνικό ή εργαστήριο συντήρησης ΚΠΕ (Κατασκευαστή Πρωτότυπου Εξοπλισμού) και αποτελεσματικές αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις επίσης χωρίς τη συμμετοχή ΚΠΕ. Μια ενσωματωμένη εφαρμογή ‘TORCH-X Robotic and Autonomous’ (RAS), παρέχει στο ROOK πλήρη αυτονομία και ικανότητα αποτελεσματικής πλοήγησης σε ανώμαλο έδαφος, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, για παράδοση προμηθειών, εκκένωση ανθρώπων, εκτέλεση αποστολών συλλογής πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης με κατακόρυφη επιβίβαση/ αποβίβαση σε εναέρια μέσα - VTOL), ενώ λειτουργούν και ως απομακρυσμένο οπλικό σύστημα.
Με αυτοδύναμο 1200 κιλά, χαμηλό κέντρο βάρους και απόσταση από το έδαφος στα 24 εκατοστά, το ROOK μπορεί να μεταφέρει έως και 1200 κιλά ωφέλιμου φορτίου, διατηρώντας παράλληλα ευελιξία και δυνατότητα μεταφοράς. Η πλήρης συμμόρφωση με το προφίλ διαλειτουργικότητας UGV (InteroperabilityProfile- IOP) μετατρέπει το ROOK σε μια πλατφόρμα πολλαπλών φορτίων που παρέχει απρόσκοπτη ενσωμάτωση συστημάτων με τη μέθοδο “plug&play”.
Χρησιμοποιώντας σπονδυλωτήυβριδική ενεργειακή διαμόρφωση για τις μπαταρίες και με επιλογή για προαιρετική εσωτερική γεννήτρια, το ROOK παρέχει λειτουργική αντοχή έως και 8 ώρες οδήγησης και ταχύτητα που φτάνει τα 30 χλμ. την ώρα. Ο χειρισμός του ROOK γίνεται είτε μέσω της εφαρμογής TORCH-X RAS, είτε μέσω μιας ανθεκτικής μονάδας οθόνης 7 ιντσών παντός καιρού, επιτρέποντας σε έναν μόνο χειριστή να ελέγχει πολλά μη επανδρωμένα συστήματα. 
Σχετικά με την Elbit Systems

H Elbit Systems Ltd. αποτελεί μια διεθνή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικής φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, σε συστήματα ξηράς και ναυτικού, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης (“C4ISR”), μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτρο-οπτικών , ηλεκτρο-οπτικών διαστημικών συστημάτων, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σήματος, συνδέσμους δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα και πυρομαχικά που βασίζονται στον κυβερνοχώρο. Η Εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατφορμών, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και τις εμπορικές εφαρμογές και την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.