13.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ πτώση των βάσεων στις στρατιωτικές σχολές δείχνει το πρόβλημα των στελεχών...

Η πτώση των βάσεων στις στρατιωτικές σχολές δείχνει το πρόβλημα των στελεχών που μεγαλώνουν…

Η Πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές Σχολές δείχνει και τα προβλήματα  των Στρατιωτικών που μεγαλώνουν  και αναζητούν επιτέλους λύσεις …

Η πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές σχολές το 2022 καθώς και η μεγάλη διαφορά των βάσεων εισαγωγής σε αυτές   από τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να προβληματίσει όλους μας και ειδικά την Ηγεσία .

    Δυστυχώς τα προβλήματα των Στρατιωτικών έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια  οι συνθήκες εργασίας δεν έχουν βελτιωθεί ενώ και τα οικονομικά προβλήματα αποτέλεσμα των διαδοχικών μειώσεων των αποδοχών μας   την τελευταία δεκαετία έχουν  δυσμενείς επιπτώσεις και στον αριθμό των μαθητών που επιλέγουν τις Στρατιωτικές σχολές.

       Να υπενθυμίσω εδώ ότι η  ολομέλεια του ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι οι Έλληνες Στρατιωτικοί  χρήζουν οι μισθολογικές απολαβές τους να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να εκπληρώνονται οι οικονομικές συνθήκες για την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει   πρόσφατα και για την νυχτερινή  μας αποζημίωση.

        Τα προβλήματα  όμως  συνεχίζουν να  μεγαλώνουν  και αναζητούν επιτέλους λύσεις …

      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου τα τελευταία χρόνια γίνεται  δέκτης μηνυμάτων εκατοντάδων Στρατιωτικών αλλά και μελών των οικογενειών τους για τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν οξυνθεί  τα οποία παρά την ανάδειξή τους από την Ένωση  αλλά και την Ομοσπονδία μας δεν λύθηκαν αλλά  δυστυχώς  παραμένουν και το 2022 τα οποία  είναι ευκαιρία να λυθούν  στο προσεχές  νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ όποτε αυτό κατατεθεί …..     

                Το 40ωρο εφαρμόζεται σε όλους τους  εργαζομένους εκτός από τους Στρατιωτικούς.

                Εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής εργασίας  και χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας .Έως πότε;

                 Απόφαση του ΣτΕ: Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη και πόσες Κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να μην εκτελούν αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας για πλήρη συμμόρφωση σε αυτή ;

                Ασφαλιστικό-(Αναγνώριση χρόνων στο διπλάσιο -Μάχιμη πενταετία): Έως πότε θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση, όταν είναι απλήρωτη  πραγματική υπερωριακή εργασία . Αναγνώριση Συντάξιμου Χρόνου Υπηρεσίας (1990-95): Δυνατότητα εξαγοράς με ποσοστό  6,67%.

                Νέο Μισθολόγιο: Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν οδηγηθεί σε νέες μειώσεις. Έως πότε θα συνεχίζεται η παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ και στο μισθολόγιο; Μισθολογική και Συνταξιοδοτική Αποκατάσταση ΕΜΘ σύμφωνα με την βαθμολογική τους προαγωγή.

                Επίδομα παραμεθορίου: Εως πότε θα το λαμβάνουν μόνο οι μισοί Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές;

                Ημερησία αποζημίωση: Πότε θα γίνει εξίσωση η ημερήσια αποζημίωση με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο;

                Συντάξεις Στρατιωτικών: Γιατί δεν υπολογίζεται σαν Ασφαλιστικός -Συντάξιμος χρόνος  η υπερωριακή εργασία των Στρατιωτικών σε όλο τον εργάσιμο βίο τους που πολλές φορές υπερβαίνει και το 50% του κανονικού.

                 Πρόωρες Αποστρατείες ΕΠ.ΟΠ:Δικαίωμα στην επιλογή παραμονής ή αποστρατείας λόγω καταλήψεως του ηλικιακού ορίου. Η Πολιτική  και Στρατιωτική Ηγεσία μας οφείλει  να  δώσει  λύσεις  στο  συγκεκριμένο  ζήτημα, όσο και το Υπουργείο Εργασίας και να εφαρμόσουν τους εκάστοτε συνταξιοδοτικούς νόμους που διέπουν τους στρατιωτικούς, προς αποφυγή της μειωμένης συντάξεως ή και ακόμη μη καταβολής αυτής.

                Αμετάθετο με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας: Έως πότε οι οικογένειές μας θα  συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται; Μήπως και οι μεταθέσεις θα πρέπει να βγαίνουν και να ανακοινώνονται τον Μάρτιο και όχι ένα μήνα πριν;

                Βαθμολογική αποκατάσταση ΑΣΣΥ καταταγέντων 91-93 και νεότερων.

                 Πρόωρη απώλεια συναδέλφων σε μικρή ηλικία: Η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης του έντονου προβληματισμού που υπάρχει στο σύνολο των συναδέλφων με την ξαφνική απώλεια αριθμού συναδέλφων που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξητικό ρυθμό στους Στρατιωτικούς και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια. Να  σημειώσουμε εδώ την διάκριση στους συνάδελφους μας υπηρεσίας γραφείου  λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία που καταβάλλεται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τις καθυστερήσεις στην προαγωγή των συναδέλφων μας Ελαφράς υπηρεσίας από ΑΣΣΥ που έχουμε αναδείξει με σειρά εγγράφων μας.

                 Στρατιωτικά ακίνητα: Πότε θα αλλάξουν τα κριτήρια, ή ανακατανομή τους με βάση την προέλευση  και πότε θα γίνει δίκαιη η επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά;       Πότε θα γίνει η σωστή  αξιοποίηση τους υπέρ των Ταμείων μας;

                Οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν είναι επαίτες ούτε ζητούν καμία διάκριση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

                Ζητάμε  όμως ισονομία και την άμεση επίλυση των χρόνιων αιτημάτων μας.

                Ήρθε η ώρα για ουσιώδες Μέριμνα Προσωπικού των Στρατιωτικών και για εφαρμογή των Νόμων και σε εμάς και όχι σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ανούσιες φωτογραφίες και για τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων .

                Προσωπικό με ηθικό είναι το καλύτερο, το πιο δυνατό και αξιόπιστο όπλο.

Ταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Θεοδώρου 

Γεν Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών  

Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου