13.3 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπίτιμος δημότης Διδυμοτείχου ο ΑΓΕΣ Χαρ. Λαλούσης: “Νοιώθω σαν να είμαι σπίτι...

Επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου ο ΑΓΕΣ Χαρ. Λαλούσης: “Νοιώθω σαν να είμαι σπίτι μου”. Δείτε όλη την τελετή

Επίτιμος δημότης του δήμου Διδυμοτείχου, ανακηρύχθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης, μετά την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην είσοδο της XVI Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, της οποίας διετέλεσε Διοικητής ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επεσήμανε την προσφορά του κ.Λαλούση στην περιοχή τόσο με την παρουσία του στον συγκεκριμένο στρατιωτικό σχηματισμό, αλλά και το κοινωνικό έργο που επιτέλεσε. Με την καθοριστική συμβολή του στην αγώνα δρόμου “Κάστρο” και τον αγώνα των καταδρομέων Δοϊτσίδη-Χατζόπουλου που χάθηκαν το 1974 στην Κύπρο.

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανέγνωσε ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο κ.Χατζηγιάννογλου παρέδωσε την πλακέτα ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη στον Αρχηγό ΓΕΣ. https://www.youtube.com/embed/BVU_vqApk54?feature=oembed

Ο κ.Λαλούσης πάρα πολύ συγκινημένος, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της ομιλίας του, τόνισε:

“Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα η αναγόρευση μου σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι κοντά σας, κοντά στους υπερήφανους ακρίτες του Διδυμοτείχου. Η σημερνή ημέρα είναι για μένα πολύ ξεχωριστή. Αποδέχομαι με υπερηφάνεια και θεωρώ ύψιστη τιμή την ανακήρυξη μου ως επίτιμου δημότη Διδυμοτείχου. Μιας μοναδικής ακριτικής πόλης, κάθε γωνιά της οποίας έχει να διηγηθεί και μια πτυχή της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της.

Νοιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ από κοντά σας. Πάντα η σκέψη και η καρδιά μου ήταν στο Διδυμότειχο. Νοιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, ανάμεσα σε εκλεκτούς φίλους που αγάπησα και με αγάπησαν. Μπορείτε να καταλάβετε γιατί περνώντας κάθε φορά το γεφύρι του Ερυθροποτάμου και μπαίνοντας στο Διδυμότειχο, διακατέχομαι από βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια. Επιτρέψτε μου να νοιώθω ένας από εσάς. Να νοιώθω Θρακιώτης, να νοιώθω Εβρίτης, να νοιώθω Διδυμοτειχίτης”. https://www.youtube.com/embed/4NjUXRmJeuc?feature=oembed

“Ο ελληνικός Στρατός ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά, εγγυάται

με αποφασιστικότητα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας”

Ο Αρχηγός ΓΕΣ θέλησε επ’ ευκαιρία να στείλει και ένα σημαντικό μήνυμα, μια και μιλούσε μερικές ελάχιστα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα:

“Θα ήθελα από εδώ, από το ακριτικό Διδυμότειχο να υπογραμμίσω ότι σε μια περίοδο σύγχρονων προκλήσεων και της ρευστότητας που χαρακτηρίζει την διεθνή γεωπολιτική σκηνή, ο ελληνικός Στρατός ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά, εκπέμποντας με αποφασιστικότητα μήνυμα ετοιμότητας και αξιόπιστης αποτροπής, εγγυάται την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας. Καθώς και την αξιοπρέπεια και την τιμή των Θρακιωτών από κάθε πρόκληση με πνεύμα νικητή”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, Νατάσα Γκαρά, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου κ.Χαμζά, ο Διοικητής του Δ. Σ.Σ. Αντιστράτηγος Τσιόπλος, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χατζηγεωργίου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών Αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ Evros-news.gr