13.3 C
Athens
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Ενωμένοι Μπορούμε

Ενωμένοι Μπορούμε

Φίλες και Φίλοι,

          Αναμφισβήτητα, το παρόν χρονικό διάστημα η ανθρωπότητα ζει ιδιαίτερες στιγμές. Υπάρχουν παντού κίνδυνοι ορατοί κι αόρατοι, η αμφιβολία για το άγνωστο αγωνιώδης, ο φόβος γίνεται εύκολα διακριτός στα μάτια όλων και μέσα απ’ όλα αυτά διαφαίνεται έντονα το πάθος για επιβίωση και συνέχιση της πολύτιμης ζωής.

          Σήμερα, η μάστιγα που λέγεται «Κορονοϊός», χτυπά αλύπητα και τη χώρα μας. Το παγκόσμιο επιστημονικό προσωπικό μας έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή πως ο εν λόγω ιός εξαπλώνεται ραγδαία και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ευτυχώς, είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι εξ ημών αντιληφθήκαμε έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κάτι που δυστυχώς στη φίλη και γειτονική Ιταλία, δεν συνέβη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση, σοβαρότητα, ωριμότητα και πάνω απ’ όλα υπεύθυνη αντιμετώπιση των περιστατικών, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

          Οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Θα πρέπει με την ενσυνείδητη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε τόσο το οικείο οικογενειακό όσο και το εργασιακό μας περιβάλλον. Να περιορίσουμε τις κινήσεις μας στις πλέον απαραίτητες. Η αμφισβήτηση στις οδηγίες των επιστημόνων και των φορέων του Δημοσίου, δεν αποτελεί σώφρονα αλλά επιπόλαια-επικίνδυνη στάση.

          Δέον όπως επισημανθεί πως η εμφάνιση της εν λόγω επιδημίας δεν θα πρέπει επ΄ ουδενί να μας τραβήξει την προσοχή και από άλλα πολύ σημαντικά γεγονότα που εξελίσσονται παράλληλα. Θα ήθελα λοιπόν, επί της ευκαιρίας, να θυμίσω σε όλους μας, την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, με όσα μέσα διαθέτουν, για την προάσπιση της πατρίδας μας (Έβρος, εξ ανατολών θαλάσσια σύνορα).  Προσπάθεια αδιάκοπη, από ανθρώπους που με υπερβάλλον ζήλο και αυταπάρνηση εργάζονται αγόγγυστα ατελείωτες ώρες, σε αμείωτους ρυθμούς και ένταση.

          Αγαπητοί μου, από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι το εργαζόμενο στον τομέα της υγείας προσωπικό, καθώς κι αυτό των ΕΔ και ΣΑ, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα αυτές της μέρες. Οφείλουμε άπαντες, να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, λέγοντάς τους κατ΄ ελάχιστο ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Προσωπικά προσπαθώ νυχθημερόν να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις, συμμετέχω, συμπάσχω, προσεύχομαι κι ευελπιστώ σε όλα τα παραπάνω μέτωπα να υπάρχει θετική έκβαση και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

          Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ όλους από καρδιάς, καλή δύναμη και καλό κουράγιο για τις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν.

Αριστείδης Κασιδόπουλος

                                                                                                             Στρατιωτικός Συνδικαλιστής