13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΕλληνική Εθνοφυλακή με εξοπλισμό από το μέλλον- Αυτά βλέπουν οι απέναντι και...

Ελληνική Εθνοφυλακή με εξοπλισμό από το μέλλον- Αυτά βλέπουν οι απέναντι και θέλουν αποστρατικοποίηση

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βίντεο, αλλά και πληροφορίες, για την εκπαίδευση των Ελλήνων Εθνοφυλάκων, ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Η ερώτηση κατατέθηκε στο κοινοβούλιο στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Μέσα από την ερώτηση, προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Τάγματα Εθνοφυλακής, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με συστήματα “airsoft” τα οποία χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσης τους, αλλά και με «έξυπνους» στόχους. Τα συστήματα airsoft, προσομοιάζουν πλήρως σε συνθήκες μάχης, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους την πλήρη εικόνα ενός πεδίου επιχειρήσεων, καθώς ξέρουν και οι ίδιοι πότε δέχονται πυρά. Φυσικά τα «εισερχόμενα πυρά» δεν είναι τίποτα άλλο από πλαστικές μπίλιες η οποίες όμως εκτοξεύονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης ο εξοπλισμός airsoft έχει ενταχθεί στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το 2019, ενώ «κατόπιν αγοράς “έξυπνων στόχων” από την υπηρεσία», έγιναν προσπάθειες αναβάθμισης τους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα e-perifereia.gr κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Εξοπλισμός που θα ζήλευε ο πιο σύγχρονος στρατός…

Στο βίντεο που συνοδεύει την ερώτηση, βλέπουμε έναν Εθνοφύλακα, άρτια εξοπλισμένο. Με γάντια προστασίας, με γιλέκο μάχης και όχι εξάρτηση (τη γνωστή του Ε.Σ που μετρούν δεκαετίες ζωής), το οποίο έχει πάνω του μία σειρά από πρόσθετα αντικείμενα όπως, κουτί πρώτων βοηθειών, πιστολοθήκη, σάκο απόρριψής (για τις γεμιστήρες) και άλλες «παροχές» όπως θήκη για την τοποθέτηση αλεξίσφαιρών πλακών…

Το κράνος που φοράει ο εθνοφύλακας, φαίνεται πως είναι, αντιβαλλιστικό τύπου high-cut. Τα κράνη αυτά έχουν υποδοχές για κιάλια, κάμερα και διόπτρες νυχτερινής όρασης (και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα κράνη του Ελληνικού Στρατού, αμερικανικής προέλευσης, που θήτευσαν άριστα στον πόλεμο του Βιετνάμ).
Επίσης ο εθνοφύλακας φέρει επιγονατίδες και επιαγκωνίδες.
Το τυφέκιο που χρησιμοποιεί ο Εθνοφύλακας είναι μία πιστή απομίμηση του γνωστού στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις G3-A3.
Επί της ουσίας ο εξοπλισμός του Εθνοφύλακα στον τομέα της εξάρτησης, είναι τόσο άρτιος, που θυμίζει κινηματογραφική παραγωγή. Δε θα ήταν μάλιστα υπερβολή να ειπωθεί πως πρόκειται για μία εικόνα από το μέλλον.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα e-perifereia.gr κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Το πεδίο εκπαίδευσης

Πλήρη προσομοίωση με την Ελληνική ύπαιθρο και παράλληλα με αστικό τοπίο υπάρχει και στο πεδίο που γίνεται η εκπαίδευση. Δασώδη περιοχή, με χαμηλή και όχι μόνο βλάστηση. Παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όπως η τοποθέτηση εμποδίων και σημείων απόκρυψης π.χ λαμαρίνες που μάλλον παίζουν το ρόλο του τοιχίου έως και ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, δίνουν την εντύπωση κατοικημένης περιοχής.

Οι «έξυπνοι στόχοι» (για τους οποίους κατατέθηκε η ερώτηση) είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία. Σκοπός είναι η εξουδετέρωση τους ενώ ταυτόχρονα γίνεται και χρονομέτρηση της εκπαίδευσης με ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση

Είναι προφανές, ότι έχει υπάρξει αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Ελλάδα, η οποία έχει εκσυγχρονιστεί, όπως μάλιστα προκύπτει και μέσα από άλλα βίντεο τα οποία υπάρχουν στο επίσημο κανάλι του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Youtube.
Προφανείς γίνονται πλέον και οι λόγοι που η κυβέρνηση της Τουρκίας ζητάει την αποστρατικοποίηση των νησιών καθώς σε ουκ ολίγα από αυτά έχουν την έδρα τους ανάλογα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Ρεπορτάζ:Συντακτική ομάδα e-perifereia.gr

Φωτογραφίες:Youtube