<
13.3 C
Athens
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΥΓΕΙΑ Εικονικοί εμβολιασμοί: Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση - Έβρισκαν πελάτες σε εκκλησίες...

Εικονικοί εμβολιασμοί: Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση – Έβρισκαν πελάτες σε εκκλησίες – Χιλιάδες ευρώ τα κέρδη

Απίστευτοι οι ισχυρισμοί των εμπλεκόμενων

Η εφημερίδα «Το Βήμα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόσπασμα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 48 ατόμων για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της πλαστογραφίας, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, της ψευδούς βεβαίωσης, της νόθευσης, της παράβασης καθήκοντος και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, η συμμετοχή επτά ατόμων( η προαναφερόμενη διοικητική υπάλληλος και πολλοί συγγενείς της, γνωστοί της, υγειονομικοί υπάλληλοι κλπ ) μελών εγκληματικής ομάδας, σε 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού, που αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα, από τις οποίες οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου.

Σε εκκλησίες οι γνωριμίες με τους πελάτες

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται και οι ρόλοι ατόμων που «λαμβάνουν σε συναντήσεις χρηματικά ποσά για την διενέργεια εικονικών εμβολιασμών -όπως εμφαίνετε από το συλλεχθέν υλικό- και προβαίνουν σε καταθέσεις χρημάτων μέσω ΑΤΜ στον λογαριασμό τους. Κι αυτό σε χρονικά διαστήματα που παρουσιάζονται πλήθος περιπτώσεων εικονικών εμβολιαζόμενων ατόμων που διαμένουν σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης ή όμορων περιοχών που διαμένει ο ίδιος. Το συνολικό χρηματικό ποσό των εν λόγω καταθέσεων ανέρχεται 2.100 ευρώ», ακόμη σημειώνεται ότι πολλοί από τους πελάτες του κυκλώματος είχαν έλθει σε επαφή με αυτό μέσω γνωριμιών σε εκκλησίες.

«Μας έδιναν λεφτά από ευγνωμοσύνη…»

Όμως, από την άλλη πλευρά, εντυπωσιάζουν οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων, όταν εντοπίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως σημειώνεται, μία εκ των οργανωτών του συστήματος εικονικών εμβολιασμών ανέφερε ότι «πάσχει από ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα, το κίνητρο των πράξεων της ήταν καθαρά ανθρωπιστικό-αλτρουιστικό και ανιδιοτελές» καθώς και ότι «οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των γονέων τους».

Μια άλλη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι «τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της, από εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα, ήταν στο πλαίσιο ευγνωμοσύνης από την πλευρά τους και τα αποδέχτηκε καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Κατόπιν δημοσίευσης της υπόθεσης, τμήμα του χρηματικού ποσού, το επέστρεψε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εικονικά εμβολιαζόμενων ατόμων»!

Ένας άλλος εμπλεκόμενος που εμφανιζόταν να καταθέτει χρήματα στα ΑΤΜ από τις εισπράξεις εικονικών εμβολιασμών υποστήριξε ότι «οι καταθέσεις χρηματικών ποσών, προέρχονταν από τις εισπράξεις των τριών καταστημάτων-ίντερνετ καφέ που κατέχει ενώ οι τραπεζικές συναλλαγές που έχει με τους συγγενείς του είναι στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ τους καθώς και για τα έξοδα που αφορούν τις δαπάνες των γονέων τους, μεταξύ των οποίων και το ταφικό μνημείο της μητέρας τους, η οποία απεβίωσε!».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών ήταν καταθέσεις χρημάτων στους πρωταγωνιστές του κυκλώματος με προσδιοριστικές επισημάνσεις «για το μνήμα της μητέρας σου».

Τέλος εντυπωσιάζει ο απορριπτικός ισχυρισμός ενός ατόμου που κατηγορείται ότι έκανε εικονικό εμβόλιο και ο τρόπος που η ΕΛ.ΑΣ ήλεγξε το «άλλοθί» του, με εξέταση δεδομένων κίνησης οχημάτων στην Εγνατία Οδό. Όπως σημειώνεται λοιπόν στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ για το εν λόγω άτομο «αρνήθηκε τον εικονικό του εμβολιασμό και δήλωσε ότι στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής στην λίμνη Πλαστήρα και πίεσης από την πλευρά της συζύγου του, μετέβη κανονικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά για την πραγματοποίηση της 1ης δόσης του εμβολιασμού του. Την τηλεφωνική σύνδεση που κατέχει και χρησιμοποιεί την άφησε στον υιό του στις Σέρρες και για την μετάβαση και την επιστροφή του χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αυτοκίνητό του.


Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός ελέγχθηκε ως προς τη βασιμότητά του, και κατόπιν αλληλογραφίας με την εταιρεία αυτοκινητοδρόμων «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.», όπου και διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο την επίμαχη ημέρα μέσω του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου, αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι διήλθε τα διόδια Στρυμόνα, σημείο μη σχετιζόμενο με την υποτιθέμενη διαδρομή που ακολούθησε».