13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓΕΣ: Δεν αλλάζει κάτι στην ενημέρωση των Δημοσιογράφων

ΓΕΣ: Δεν αλλάζει κάτι στην ενημέρωση των Δημοσιογράφων

Του Ηλία Προύφα

Νεότερη ενημέρωση 15.05

Δεν αλλάζει κάτι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων το ΓΕΣ και στη συμμετοχή τους στις ασκήσεις. Αυτή είναι η πρόθεση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ο οποίος όπως μας διαβεβαίωσαν από το ΓΕΣ, έχει δώσει εντολή να υπάρχει συνεργασία με τα ανώτερα κλιμάκια ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ και του ΥΠΕΘΑ με τους οποίους υπάρχει άριστη συνεργασία.

Όσον αφορά την ΤΑΜΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024 και τα ερωτήματα που θέσαμε για το εάν μετά το ατύχημα στα Ιωάννινα δεν θα καλούνται πλέον δημοσιογράφοι ή αν δεν ήθελαν να δείξουν κάτι από το πεδίο βολής Ξάνθης, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, όπως και ότι το Δ’ΣΣ, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει εκπροσώπος του τύπου.

Πρόσκληση δεν εστάλη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, διότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν ήταν ποτέ ”ανοιχτή” στα ΜΜΕ. Πρόκειται για μία συνεκπαίδευση στρατιωτικών σχολών και όχι άσκηση σχηματισμών ή πολυεθνική που καλούνται δημοσιογράφοι

Υπάρχουν ασκήσεις που το ΓΕΣ, πάντα καλεί δημοσιογράφους και θα συνεχίσει να το πράτει χωρίς να αλλάξει κάτι και κυρίως χωρίς δημοσιογραφοφοβία.

Αρχικό κείμενο

Δημοσιογραφοφοβία ”πλάκωσε” στο ΓΕΣ, το οποίο όπως ακούγεται ”κλείνει” την είσοδο σε δημοσιογράφους από ασκήσεις μεγάλης εμβέλειας.

Η αρχή έγινε από την προχθεσινή ΤΑΜΣ, ”Δημόκριτος 2024”, όπου παρευρέθηκε ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και η πλειοψηφία του ΑΣΣ και που για πρώτη φορά σε άσκηση τέτοιου μεγέθους δεν κλήθηκαν όχι μόνο οι στρατιωτικοί συντάκτες αλλά και οι τοπικοί συνάδελφοι της Ξάνθης, όπου διεξήχθη η τελική φάση.

Είναι τυχαίο πως η μη πρόσκληση δημοσιογράφων έγινε λίγες ημέρες μετά την ΤΑΜΣ ”Δυναμική Αντίδραση” που διεξήχθη στα Ιωάννινα και σημειώθηκε το συμβάν με την έκρηξη στις βολές όλμων;

Οι δημοσιογράφοι να δεχθούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν των Ιωαννίνων, αλλά αν είναι έτσι τι ήθελε να ”κρύψει” το ΓΕΣ, από το πεδίο βολής Πετροχωρίου Ξάνθης. Ή το ένα συνέβη ή το άλλο γιατί δε θέλουμε να πιστέψουμε πως το Δ’ΣΣ ξέχασε να προσκαλέσει…