<
13.3 C
Athens
Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Βαθμολογική Εξέλιξη – Ιεραρχία Στελεχών

Βαθμολογική Εξέλιξη – Ιεραρχία Στελεχών

Την 27.01.2021 ο Τομεάρχης Άμυνας του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ, απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, σχετική με το έγγραφο που απέστειλε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) σε ότι αφορά στα θέματα υπηρεσιακής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ, τα οποία με δεδομένο ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα, δυστυχώς ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία από την Πολιτεία έχει ανακινηθεί γύρω από αυτά.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά για σειρά ζητημάτων τα οποία ως ΣΑΣΜΥ δεν λησμονούμε επ’ ουδενί, όπως παρακάτω:

  1. Την αμφιλεγόμενη απόφαση της Πολιτείας, αναφορικά με τη ρύθμιση της παρ. 1 του άρθρου 32, του Ν.4609/2019 (ΦΕΚ 67 Α΄), η οποία ως διαφαίνεται ατυχώς εμφιλοχώρησε στο σχέδιο νόμου και σύμφωνα με συγκλίνουσες απόψεις έγκριτων νομικών δεν παράγει δίκαιο αποτέλεσμα, εφόσον προδήλως επενεργεί μεροληπτικά υπέρ συγκεκριμένης κατηγορίας στελεχών (Εθελοντών του ν.δ. 445/1974 και Εθελοντριών του Ν.705/1977), έναντι των Αξκων αποφοίτων ΑΣΣΥ.
  2. Την υποχρέωση της κανονιστικώς δρώσας Διοίκησης αναφορικά με την τήρηση της Αρχής της Αναλογικής Ισότητας, η οποία όπως διαφαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς και την υπόσχεση της παρούσας Κυβέρνησης να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, επιλύοντας τις οποιεσδήποτε στρεβλώσεις. Είναι απολύτως σαφές ότι ο νομοθέτης, με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 445/1974 (ΦΕΚ 160 Α΄), έχει προβλέψει ώστε οι μονιμοποιηθέντες Εθελοντές και Εθελόντριες να μην προάγονται πριν τη συμπλήρωση του ελαχίστου χρόνου παραμονής του αμέσως αρχαιότερού τους, προς αποφυγή ανατροπών της αρχαιότητας και της ιεραρχίας. 
  3. Την θέσπιση μεταβατικών διατάξεων σταδιοδρομικής φύσεως, προς άμβλυνση των αρρυθμιών που εντοπίζονται στη βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξεως 1993 (καταταγέντες το έτος 1991), όπως άλλωστε δεσμεύθηκε ο κ. ΥΕΘΑ δημόσια σε σχετική τοποθέτηση του στη ΒτΕ, σύμφωνα με τις σταθμισμένες προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω του Συνδέσμου, καθώς και την εξέταση δυνατότητας λήψης μέριμνας για ανάλογη αντιμετώπιση, σε συναφές -κατ’ αναλογία- μεταβατικό πλαίσιο, των αποφοίτων ΑΣΣΥ που κατετάγησαν στις τάξεις των ΕΔ μέχρι στις 31-12-92 (παλαιοί ασφαλισμένοι βάσει του Ν.2084/1992), για την εξασφάλιση μιας πιο ομαλής βαθμολογικής κλιμάκωσης, επί της βάσης της αρχής της αναλογικότητας.
  4. Την τήρηση της ιδιαίτερης επετηρίδας για κάθε ειδικότητα (Διοικητικοί – Τεχνικοί – Φροντιστές), όπως ισχύει αντίστοιχα στην ΠΑ και ΠΝ.
  5. Την τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του Ν.4609/2019, προκειμένου όσοι απόφοιτοι ΑΣΣΥ τέθηκαν σε αποστρατεία με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη ή Αντιπλοιάρχου ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή παραιτήθηκαν στον βαθμό του Ταγματάρχη και αντιστοίχων, έχοντας συμπληρώσει 35ετή συντάξιμη υπηρεσία ή 32 έτη πραγματικής υπηρεσίας να προάγονται τιμητικά, εντός 3 μηνών στον καταληκτικό βαθμό, χωρίς να γεννώνται για αυτούς συνταξιοδοτικά ή άλλα οικονομικά δικαιώματα.

Ως ΣΑΣΜΥ απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Τομεάρχη Άμυνας του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου Βασίλειο για την συνδρομή του και το αμείωτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τις ανάγκες και τους σκοπούς τόσο του Συνδέσμου μας αλλά και γενικότερα για την συνέχιση και την μεταλαμπάδευση της κληρονομιάς μας ως απόφοιτοι ΑΣΣΥ στις νεότερες γενιές.

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ by kranosgr on Scribd