13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΑποκαλυπτικός ο Στρατηγός Κων. Φλώρος για την κρίσιμη απειλή το 2020 στον...

Αποκαλυπτικός ο Στρατηγός Κων. Φλώρος για την κρίσιμη απειλή το 2020 στον Έβρο – Ακούστε το podcast

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντεξη στην Ομάδα Αλήθειας ο Στρατηγός ε.α Κωνσταντίνος Φλώρος, μίλησε για την θητεία του ως ΑΓΕΕΘΑ και αναφέρθηκε στην υπαρκτή και  κρίσιμη απειλή στον Έβρο στις αρχές του 2020.

Μιλώντας για εκείνη την “μαύρη” περίοδο που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 με τους Τούρκους να ανοίγουν τα σύνορα τους και να περνάνε προς τη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο  Στρατηγός τόνισε πως η αντίδραση του Πρωθυπουργού και των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν αποφασιστική και σωστή καθώς όπως εξήγησε “αν πέρναγαν οι μετανάστες στον Έβρο θα είχαμε αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση. Εικόνες με χιλιάδες μετανάστες σε σκηνές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πάρα πολλά προβλήματα με την σίτιση 100.000 μεταναστών”.

Ηταν μια υπαρκτή απειλή, ήταν μια μορφή υβριδικού πολέμου την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με την ελληνική αστυνομία την σταμάτησαν.

Το “θερμό” καλοκαίρι του 2020

Ο Στρατηγός ε.α  αναφέρθηκε και στο “θερμό” καλοκαίρι του ίδιου έτους στο Αιγαίο λέγοντας πως η κατάσταση ήταν πάρα πολύ σοβαρή αλλά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ανεχθεί νέα Ίμια.

Ο ίδιος εξήγησε πως αν γίνει κάτι με την Τουρκία δεν θα πάμε να πολεμήσουμε στο πιο αδύναμο σημείο, ο πόλεμος θα είναι καθολικός. Τόνισε δε πως τα νησιά μας ενδυναμώθηκαν καθώε τα τελευταία χρόνια υπήρξε αύξηση και ποιοτική και ποσοτική, ενώ δεν δύστασε να απαντήσει στην κριτική που έχει ακουστεί για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ενώ είπε με απόλυτο τρόπο ότι ούτε ένα μέσο από αυτά στα οποία βασίζεται η Ελλάδα προκειμένου να υπερασπίσει τον εαυτό της δεν δόθηκε στους Ουκρανούς.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, οι Ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές και γνωρίζουν τον τρόπο να διασφαλίζουν την ύπαρξη της Ελλάδος.

Ακούστε ολόκληρο το podcast”

ΠΗΓΗ: https://www.paraskhnio.gr